Kadın müdüre kadın tehdidi!..

EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Ege Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç.Dr. Hülya Öz, faks ve SMS’le tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu. Polis, Öz’ü tehdit eden kişilerin aynı okulda çalışan iki kadın olduğunu ortaya çıkardı.

Kadın müdüre kadın tehdidi!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre Ege Üniversitesi (EÜ), ilginç bir olayla çalkalandı. EÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Ege Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Öz, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce faks ve SMS'le tehdit edildiği iddiasıyla polise başvurdu. Polis, yaptığı araştırmada Hülya Öz'ü tehdit edenlerin aynı yüksekokulda çalışan 2 kadın olduğunu belirledi. Yakalanan iki kadın çalışanın, Öz'ün personel üzerinde baskı kurduğunu, mesai ücretlerini azalttığını, olayı da bu nedenle gerçekleştirdiklerini söyledikleri öğrenildi. İki kadın zanlı, daha sonra savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

Polise başvurdu

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Ege Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Hülya Öz, geçtiğimiz kasım ayında cep telefonuna gelen, "Bizimle uğraşma, evini takipteyim çek elini üzerimizden. Bu son uyarım" yazılı kısa mesaj alınca polis merkezine gidip şikayette bulundu.

30 dakikada bulundu

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bu sırada Doç. Dr. Hülya Öz'e gizli bir numaradan "Senin yüzünden maaş ve mesailer geç alınıyor. Seni o koltukta oturtmasınlar, aklını başına al" yazılı ve 'Mağdur işçi' imzalı faks geldi. Polis, yaptığı incelemede tehdit eden kişilerin çalışanlar arasında olduğunu tespit etti. Bu arada, Doç. Dr.Hülya Öz'e geçen 1 Şubat'ta tehdit içerikli mektup da gönderildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği dedektifleri, mektubun Bornova PTT Şubesi'nden gönderildiğini belirledi. Polis, 30 dakika sonra da mektubun gönderildiği postaneye ait güvenlik kamera kayıtlarından zanlıların kimliğini tesbit etti. Yapılan incelemede, mektubu gönderenin, Hülya Öz'ün yanında çalışan meslek yüksek okulunda görevli G.V. ile P.K. olduğu ortaya çıktı. İfadeleri alınan iki kadının, Öz'ün kendilerine baskı yaptığını ve fazla mesai ücretlerini düşürdüğünü öne sürdükleri öğrenildi. Çok üzgün ve pişman olduklarını söyleyen G.V. ile P.K., savcının talimatıyla serbest kaldı.