Kadın servis şoförü takdir topladı

Genelde erkek işi olarak bilinen servis şoförlüğünü evli ve 2 çocuk annesi Hale İyigün 8 yıldır yapıyor.

Kadın servis şoförü takdir topladı

Öğrencilerin bazen Hale ablası oluyor, bazen de gösterdiği şefkat nedeni ile anne görevi yapıyor.

Ordu’da servis şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Hale İyigün genelde erkeklerin yaptığı bu mesleği tam 8 yıldır aralıksız sürdürüyor. Çocukları çok sevdiğini söyleyen İyigün, onlarla artık aile gibi olduklarını belirtiyor. İyigün, “8 yıldır bu işi yapıyorum, hosteslikle başladım, daha sonra şoför olarak devam ettim. Çocuklarla aram çok iyi, çocukları çok seviyorum, kendi çocuklarım da benim aracımda, birlikte taşıyorum. Onlarla kimi zaman gülüyoruz, kimi zaman eğleniyoruz, kimi zaman üzüntülerini paylaşıyoruz. Bir aile gibi olduk.” dedi.

Sabahın ilk ışıklarıyla direksiyon başına geçen kadın şoför Hale İyigün, öğrencilerini kendi çocuğundan ayırmıyor, yeri geliyor onların dertlerini dinliyor. İyigün, "Saat 06.40’ta servisimiz başlıyor, 07.10'da bitiyor. Hamdullah ve Altınfındık okullarına getiriyorum. Oradan öğlen aynı şekilde oradan topluyorum, okula getiriyorum ve sabahçıları alıyorum. Akşam aynı şekilde bıraktığım öğrencileri alıyorum. Güzel yanları olduğu kadar zor yanları da var tabiî ki can taşıyoruz, özen göstermek gerekiyor. Çocuklar küçük ilgi görmek istiyorlar. Bizimle konuşmak istiyorlar, yeri geliyor dertleşmek istiyorlar." şeklinde konuştu.

Çocuklarını kadın şoföre emanet eden veliler de bu işin bayanlar tarafından yapılmasının kendileri ve çocukları için avantajlı olduğunu, anne olduğu için de velilerin ve çocukların duygularını daha iyi anladığını düşündüklerini söyledi.

CİHAN DEMİRHAN / CİHAN