Kadın şoför çocukların sevgilisi oldu

Servis Şoförü Ayşe Mete, başkentin tek bayan servis şoförü.. Çocukların sevgilisi Ayşe Mete, servisiyle evlerine bıraktığı öğrencilerle tek tek ilgileniyor.

Kadın şoför çocukların sevgilisi oldu

Servis Şoförü Ayşe Mete, başkentin tek bayan servis şoförü. Çocukların sevgilisi Ayşe Mete, servisiyle evlerine bıraktığı öğrencilerle tek tek ilgileniyor. Mete, en büyük desteği eşinden aldığını söylüyor.

Erkek mesleği olarak bilinen şoförlük konusunda erkeklere taş çıkartan bayan servis şoförü Ayşe Mete, her gün başkent caddelerinde direksiyon sallayarak öğrencileri aileleriyle buluşturuyor. Ziraat Mühendisleri İlköğretim Okulu'nun servisini yapan Ayşe Mete, bu mesleği icra ederken bir dönem servis şoförü olan arkadaşından etkilendiğini kaydederek, "Onu gördüğümüzde, eşim 'bu işi sen de yapabilirsin' dedi. Ondan esinlendik, eşim çok istedi. Yapabilirsin sana güveniyorum dedi. Dokuz yıldır çalışıyorum" diye konuştu. Yaşadığı birtakım sıkıntıları servis şoförü olan arkadaşlarının yardımıyla çözdüğünü söyleyen Ayşe Mete, böyle bir durumla karşılaştığında arkadaşlarının mutlaka durup yardımda bulunduğunu anlattı.

Mete, çocuklarının kendisiyle gurur duyduğunu belirterek, "Annemiz şoför diye, çocuklarım gurur duyuyor, seviniyor. Hiçkimsenin yapamayacağı bir iş diyebilirim, çünkü çok erken saatte kalkıyoruz. Can taşıyoruz, sorumluluk çok ağır oluyor, biz de bunun bilincindeyiz tabii ki" dedi. Eşiyle birlikte çalıştığını kaydeden Ayşe Mete, çocuklarla arasının çok iyi olduğunu vurguladı. Servis aracının kendilerine ait olduğunu belirten Mete, kendi servisinde çalışıp da fiilen bu işi yapan tek bayan servis şoförü olduğunu dile getirdi.

Ankara Valiliği'nin servis yönetmeliğine getirdiği düzenlemeler hakkında Mete, "Denetime mutlaka girilsin. Ehliyeti aldım diye hemen trafiğe çıkılmasın. O kadar acemi var ki, ehliyetini gösteriyor ama bilgisi var pratiği yok. Güvenlik açısından iyi oldu" diye konuştu. Çocukların güvenliğini sağladıklarını belirten Mete, çocukların ineceği zamanlarda yolu kapattıklarını, dur lambasını yaktıklarını, onların oturmalarını sağladıklarını ve otomotik kapılara dikkat edildiğini kaydetti. Onların güvenliği için herşeyi dört dörtlük yaptıklarını ifade eden Mete, "Dokuz yıldır bu işi yapıyorum. Çok şükür bir sıkıntımız olmadı. Velilerimiz de çok memnun ki devam ediyoruz. Uzun yıllarda bu işi devam ettirmeyi düşünüyorum" dedi.

Çok fazla ilginç anısı olduğunu kaydeden Mete, "Trafik polisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) önünde beni durdurdu ve 'Türk kadını herşeyi yapabilir, gurur duyuyorum sizinle, başarılar diliyorum' dedi. O kadar mutlu oldum ki. Servisimde yolcu vardı, çok mutlu oldum. Polislerimiz sık sık durduruyor ve evrak kontrolü yapıyorlar. Gördükleri zaman, 'yaşınız çok küçük, kullandığınız ticari araç' diye cümleye başlıyorlar. Tabii ki bunun bilincindeyim. Herşeyim tamam diyorum, yaşımı soruyorlar, evraklara bakıyorlar ben de tamam deyip, yoluma devam ediyorum" diye konuştu.

Eşi Ekrem Mete ise eşine destek olduğunu kaydederek, "Eşimin servis şoförü olmasını ben çok istedim. Ankara'da bir ilki yapmak gurur verici. Eşim bu işe 9 yıl önce başladığında, bir arkadaşımızın vesilesiyle biz de o yapabilirse eşim de yapabilir diye başladık. O işi yapmasaydı başka iş yapacaktı. Sıkıntıyla bir servis aldık. Eşimi servisçiliğe başlattım mesleğimi çok seviyorum. Eşimin de bu mesleği yapmasını özellikle istiyorum. Tek olabilmek, trafikte eşiyle araba sürebilmek. Onunla selamlaşabilmek ve sıkıntıları paylaşabilmek çok gurur verici. Diğer bu işe başlamak isteyen arkadaşlara da servis şoförü arkadaşların destek olmasını öncülük etmesini isterim" diye konuştu.