Kadınlar 'o şehirde' de istediği yerde inebilecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayının ilk meclis toplantısında belediye otobüslerinde, kadınların istedikleri noktada inmelerine olanak sağlayan "Bas-Stop" uygulamasını görüşecek.

Kadınlar 'o şehirde' de istediği yerde inebilecek mi?
Yeni Asır'dan Emirhan Ergen'in haberine göre AK Partili Meclis Üyesi Özen Kızılırmak, "Önergenin mutabakatla geçeceğine inanıyorum. CHP'li Meclis üyeleri kadınlara dönük pozitif ayrımcılık konusunda üzerlerine düşeni yapacak" dedi. İzmirli kadınlar, tıpkı İstanbul ve Eskişehir'deki gibi otobüslerde durak beklemeksizin istedikleri güzergahta inmelerine olanak sağlayan uygulamadan yararlanmak istemiş, konuyu Yeni Asır gündeme getirmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz meclis toplantısında AK Partili Meclis üyeleri kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığın İzmir'de de uygulanmasını istemiş, Başkan Kocaoğlu ise konuyla ilgili olarak "Bakarız" demişti. Aralık ayının ilk meclis toplantısında İzmirli kadınlara yönelik "Bas-stop" uygulamasının önerge olarak meclise geleceği öğrenildi.

"Hayır" demezler

AK Partili Özen Kızılırmak, 2014 yılında konunun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geldiğini ancak kabul edilmediğini hatırlatarak, "Ben bu kez mutabakat olacağın inanıyorum. Çünkü biz bunu kadınlarımız için istiyoruz. Hep kadın haklarından bahsediliyor. Kadın haklarıyla ilgili konuşuyoruz. Böyle kadınlarımıza dönük pozitif ayrımcılığa CHP'li meclis üyelerinin hayır diyeceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz meclis oturumunda ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı performans ve bütçesinin görüşülmesi nedeniyle önerge vermenin mümkün olmadığını ifade eden Kızılırmak, "Aralık ayının ilk meclis toplantısında bu önerge meclise gelecek" dedi.

Kadınlar talep etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, konuyla ilgili kadınların talebi olduğuna dikkat çekerek, "Bu talepler doğrultusunda da Meclis Üyemiz Özen Kızılırmak konuyu gündeme getirdi. İzmir'de durak aralarındaki uzun mesafeleri de göz önünde bulundurursak bu uygulamanın teknik açıdan da bir zorunluluk olduğu görülür. Büyükşehirlerdeki güvenlik sorununu esas aldığımızda kadınların istedikleri yerlerde inmeleri kadar güzel bir şey olamaz. Bunun çok doğru bir karar olacağını düşünüyorum. İstanbul gibi dünyanın en büyük metropolünde uygulanan bu karar İzmir'de de uygulanabilir. AK Parti grubu olarak Aralık ayında ilk meclis toplantısında bunu önerge olarak vereceğiz. İnşallah kabul edilir" dedi.
Konular Kadın / Bakım