Kadınlar Pokemon'un müptelası oldu

Pokemon GO çılgınlığı ilk başladığı günden beri çığ gibi büyümeye devam ediyor. Oyuncuların şikayetlerine göre hamleler yaparak güncellemeler ile sorunu çözen Niantic, Pokemon GO'nun gündemden düşmemesinde büyük rol üstleniyor.

Kadınlar Pokemon'un müptelası oldu
Yeni Asır'da yer alan habere göre gençlerin ilgi odağında olduğu düşünülen Pokemon GO için ezber bozan veriler açıklandı. Araştırma sonuçlarına göre, Pokemon GO'yu yüzde 63 oranında kadın ve yüzde 37 oranında erkek oyuncular tercih ediyor. Pokemon GO'nun yaş konusundaki verileri de bir hayli ilginç.

Çocukluğunda izleyenler

13-17 yaş aralığı yüzde 22, 18-29 yaş aralığı yüzde 46, 30-50 yaş aralığı yüzde 25 ve 50 yaş ve üstü yüzde 6 oranında Pokemon GO çılgınlığına kendini kaptırmış durumda. 18-29 yaş aralığının yüzdelik diliminin fazla olmasının en büyük nedeni ise, bu yaş aralığındakilerin Pokemon çizgi dizisi ile büyümelerinden kaynaklanıyor.

30-50 yaşında 13-17 yaştan fazla olmasının sebebi de yine Pokemon'un gençlik dönemlerine denk gelmesi.

Pokemon'a harcama yapanlar

Gelir verileri konusunda ise, yüzde 34.6'lık kesim 100k ve üzeri, yüzde 45.8'lik kesim 50K ve altı ve yüzde 19.6'lık bir kesim de 50 ile 100K arasında Pokemon GO'ya harcama yaptığı ortaya çıkıyor.

Tüm verilerin mantıklı bir açıklamasının olmasının yanında, Pokemon GO'nun kadınlar tarafından neden daha çok tercih edildiği sorusuna ise Pokemonların şirin olması gösterilebilir.
Konular Kadın / Bakım