Kadir Topbaş'tan 'o iddialara' yanıt geldi!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yolsuzluk operasyonunun ardından iddialara cevap verdi.

Kadir Topbaş'tan 'o iddialara' yanıt geldi!..

BB Başkanı Kadir Topbaş, Etiler'deki Polis Okulu arazisiyle ilgili iddialara yanıt verdi. Topbaş konuşmasında özetle şunları söyledi:

-İstanbul, Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili henüz bir adım atılmamıştır. Söz konusu arazi kent merkezinde ve tapuları belediyemizin elinde. Bizim bireysel adım atmamız mümkün değil. Nasıl değerlendirildiğini hayretle izliyoruz. Dosyaların nasıl tedarik edildiğini de bilmiyoruz. 15 günden beri bir takım iddialar ortaya atılmakta. Bazıları hayaller ve iddialar peşinde olabilir.Bahsettiğim arazi kent merkezinde tapuları da buradadır. Mülkiyeti belediyemize ait. İçişleri Bakanlığı'nda yapılan protokol çerçevesinde. Bir takım iddialar bulgular varsa bununla ilgili suç üstü yapılmalıydı.

-Arazinin bedeli ile ilgili TOKİ tarafından bir değerlendirme yapılmıştır. Bir takım tüzel şirketler bazı ihalelere girmek için teklifler hazırlayabilir. Bu bizim dışımızdadır. Biz araziyle ilgili nasıl ihaleye çıkacağımızı henüz ilan etmiyoruz. Tapular bizde henüz bir araştırmaya girmedik. Ama birileri çalışma yapmış olabilir o bizi ilgilendirmez. İlkemiz kuruşu heder etmemektir, yanlış olsaydu bu denli yatırım olmazdı.

400 KMLİK METRO HEDEFİNE ULAŞMAYALIM DİYE Mİ..

-Bizim duruşumuz net ve ilkelidir. Herkese eşit mesafedeyiz. Hak etmeyene hak etmediğini vermeyiz. İstanbul'un menfaati için üzerinde çalışılmaya devam ediliyor. Bu konuda bireysel adım atmamız zaten mümkün değil. Biz kendi öz kaynağımızla bu kentin gururu olan Metro'yu kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bizim de aklımıza , acaba 2019 yılında 400 kilometrelik Metro ağına ulaşamayalım diye önümüze taş koymaya mı çalışıyor?

-Sayın Kılıçdaroğlu ile de seçim süreci yaşadık. O zaman da iddialar vardı. Fakat hepsi boş çıktı. Biz İstanbulluların vefasına güveniyoruz. İstanbul'u bir dönem daha istiyoruz buradaki sorunları tek tek çözeceğiz.

-Eğer yanlış işler yapmış olsaydık, 8 katrilyonluk bir yatırımdan söz edemezdik. Demek ki imkanları doğru kullanıyoruz.


MİLLİYET İNTERNET SİTESİ