Kahraman ÖSO’ya Esad’dan af tuzağı!

Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda TSK’nın yanında yer alan ÖSO mensuplarının dikkatini dağıtmak isteyen Esad rejimi, teslim olacak ÖSO’luların af edileceğini açıkladı.

Kahraman ÖSO’ya Esad’dan af tuzağı!
ZEYTİN DALI’NI ENGELLEMEK İÇİN YENİ AYAK OYUNUNA GİRDİ

Akşam'dan Şakir Aydın'ın haberine göre
terör örgütü PYD/PKK’yı Suriye’de destekleyen Esad rejimi şimdi de Afrin harekatında yer alan Suriyeli ÖSO askerlerine yönelik yeni bir ayak oyununu devreye soktu. Resmi SANA haber ajansı üzerinden silahlarıyla teslim olacak ÖSO askerlerinin af edileceğini belirten Şam yönetimi bu kapsamda Menbiç’te 150 kişinin af edildiğini de açıkladı. Uzmanlara göre bu noktada amaç, TSK ile cephede savaşan ÖSO mensuplarının dikkatini dağıtmak. ÖSO üyelerinin Afrin operasyonunda önemli başarılara imza attığına hatırlatan uzmanlar; Esad’ın bu hamleyle ÖSO üyelerinin kafalarını karıştırıp, Afrin operasyonunu sekteye uğratmayı hedeflediğini kaydettiler.

ÖNCEKİLER UYGULANMADI

Bugüne kadar defalarca af kararı çıkartan Şam yönetimi, hiçbirini doğru düzgün uygulamadı. En güçsüz olduğu dönemde bile çıkardığı af kararlarını uygulamayan rejimin, şuan daha güçlü bir durumda olmasına rağmen böyle bir adım atması akıllarda soru işareti yarattı.

TSK ile eşgüdümlü çalışan ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden kurtarılan köylerdeki halk tarafından kahraman gibi karşılanmış, dualarla uğurlanmıştı.

PKK MİTİNGİNDE ORTAYA ÇIKTI

Çekya’nın başkenti Prag’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Müslüm Berlin’de PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katıldı. Müslüm’ün konuşma yaptığı mitingde zaman zaman Öcalan posteri açılsa da polis müdahale etmedi.

Kahraman ÖSO’ya Esad’dan af tuzağı!

Müslüm’den rejimle ortaklık itirafı

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslüm Çekya’da gözaltına alındıktan sonra ilk kez Euronews’e konuştu. Müslüm, Esad rejimiyle Rusya üzerinden görüştüğünü itiraf etti. Müslüm, “Rejimle bir anlaşma ya da doğrudan iletişimimiz yok. Hiçbir zaman Suriye’den ayrılacağımızı, ülkeyi böleceğimizi söylemedik fakat Türkiye’nin operasyonunu Suriye’nin egemenliğinin ihlali olarak görüyoruz” ifadelerini kullanan Salih Müslüm, “Rejimin yardıma çağrılması konusuna gelince, bu tamamen Afrin’deki yönetimin kararı. Şam yönetimine, ‘Eğer egemenliğinizi korumak istiyorsanız biz yardım etmeye hazırız’ dediler” diye konuştu.

Pentagon: "Ortağımız PYD için endişeliyiz"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Adrian Galloway, terör örgütü YPG’nin paravan ismi Suriye Demokratik Güçleri (SDG) için ‘ortağımız’ ifadesini kullandı. El Hurra televizyonunun sorularını cevaplayan Galloway, Türkiye’ye Afrin harekatıyla ilgili olarak üstü kapalı küstah bir uyarıda bulundu.

Kahraman ÖSO’ya Esad’dan af tuzağı! - Resim : 2

ÇEKİLMELERİNDEN KORKUYORUZ

ABD’nin SDG’ye DEAŞ bahanesiyle eğitim, rehberlik ve yardım noktasında destek sağladığını belirten Galloway Afrin’deki kayıpları nedeniyle PYD/YPG’nin DEAŞ’la devam eden savaştan çekilme ihtimalleri olduğunu ve buna hoşgörü gösteremeyeceklerini söyledi.

ABD’den teröristlere özel koruma alanı

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, ABD’nin Suriye’de kontrol altında tuttuğu bölgeyi teröristleri koruma amacıyla kullandığını belirtti. Fomin, “El Tanf yerleşimi çevresinde oluşturulan 55 kilometrelik alanda teröristler yeniden silahlanıyor, hazırlıklar yapıyor” dedi. Fomin ayrıca ABD’nin Rusya sınırları yakınlarında toplamda 400 hava savunma füzesini konuşlandırmayı planladığını belirtti. 

Kahraman ÖSO’ya Esad’dan af tuzağı! - Resim : 3