Kahvaltı yaparken dişlerini yuttu!...

Konya’da 1 hafta önce taktırdığı protez dişleri kahvaltı yaparken yutan Kadir A.’nın yuttuğu dişler ameliyatsız endoskopi yönetimiyle çıkarıldı.

Kahvaltı yaparken dişlerini yuttu!...

Konya’da otomotiv sektöründe çalışan 30 yaşındaki Kadir A., dişlerindeki ağrılar nedeniyle 1 hafta önce protez diş taktırdı. Bu sabah kahvaltı yaparken protez dişlerini yutan talihsiz adamın midesinde bir ağrı oluştu. Kadir A. lokmasını yuttuktan sonra durumu fark etmesi üzerine hemen Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Kadir A.’nın yuttuğu protez dişler ameliyatsız endoskopi yöntemiyle midesinden alındı.

Başından geçenleri anlatan Kadir A., “Olayın başlaması yaklaşık 1 hafta önce oldu. Dişlerimde ağrı vardı. Doktor dişlerimin yapılması gerektiğini söyledi. Geçici bir diş protezi yaptırdım. Dişim de dün bir ağrı oluştu. Bugün sabahta kahvaltı yaparken dişimin çıktığını ve yuttuğumu fark ettim. Yalnız bundan hiç haberim olmadı. Lokmamı yuttuktan sonra fark edebildim. Hastaneye gelerek doktoruma müracaat ettim. Kendisi ilk başta bir ultrason çekinmem gerektiğini söyledi. Ultrason sonucuna göre endoskopi yaparak dişi çıkarttı. Yuttuktan sonra midemde bir ağrı ve yanma oldu. Diş çıktıktan yaklaşık 20 dakika sonra normale döndü. Şu anda herhangi bir ağrı sızı yok, iyim” dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Bülent Erenoğlu ise “Hastamız bize takma dişini yuttuğunu söyleyerek geldi. Hafif karın ağrısı şikayeti vardı. Geldiğinde mide gıdayla dolu olmasına rağmen beklemeden endoskopi işlemi yaptık. Endoskopi esnasında da birbirine yapışık olan 3 tane protez dişi cihazımızla çıkarttık. Herhangi bir komplikasyon olmadı. Hastamız şu anda iyi durumda” diye konuştu. Dişlerin mideden bağırsağa inmesi durumunda çok daha ciddi sorunlara neden olabileceğini belirten Op. Dr. Erenoğlu, “Böyle bir şüphesi olan kişilerin ivedilikle doktora müracaat etmesini öneriyoruz. Bu tür olaylar genellikle nadir karşılaşılmakla beraber protez diş, para, anahtar, çivi gibi değişik ebatlardaki cisimler yutulabiliyor. Midenin boşalma zamanı dediğimiz bir zaman var. O zaman içerisine geldiğinde endoskopik işlemle acı, sızı olmadan ameliyata gerek duymadan cisimleri çıkartabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA