Kakao yağını keşfedin!..

Yaz aylarında bronzlaşmak için kullanılan kakao yağının aynı zamanda çatlaklara ve selülitlere de iyi geldiği belirtildi.

Kakao yağını keşfedin!..
İHA'da yer alan habere göre Kayseri'de şifalı bitkiler satıcısı emekli öğretmen Alaattin Güler, kakao yağının bronzlaşmaya birebir olduğunu belirterek “12 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce öğretmenlik yıllarımda bu işi yaptım. 5 çeşit bitki vardı, onları pazarlıyordum. Vatandaşa tanıtımı yapıp öyle veriyorduk. Kakao yağı bronzlaşmaya yarar. Kakao yağı doğum öncesi ve doğum sonrasında oluşan selülitleri yok eden bir yağdır” dedi.

Yağ içerisinde herhangi bir katkı maddesinin bulunmadığını söyleyen Güler “Özellikle yaz aylarında kullanılıyor. Kadınlar daha çok ilgileniyor. Bu yağ istile yolu ile elde edilen bir yağdır. Katı ve sıvı haldedir. Katı olanı saf kakao yağıdır. İçerisine herhangi bir şey katılıp kullanılmaz. Katkısız olan bir yağımızdır. Katı olan kakao yağının fiyatı 150 liraya kadar çıkarken, sıvı olan yağımız 9 ile 10 TL arasında piyasa da satılıyor. Sağlık açısından herhangi zararı olmaz. Bronzlaşmaya birebir, çatlak ve yanıkları onarıcı özelliğe sahiptir” diye konuştu. Güler, kakao yağına özellikle gurbetçilerin ilgi gösterdiğini belirterek, “Ayrıca istile yolu ve soğuk pres yoluyla elde edilen yağlarımız mevcuttur. Gurbetçilerimiz kakao yağını toplu halde alıyor. Özellikle de kantaron yağını alırlar. Çörek otu yağı alınır. Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif'i var çörek otu ölümden hariç her derde deva olur diye. Yağlarımız kullanıldıkça tedavi edici özelliklere sahip olur. Çörek otunun romatizmalı ağrılara, bel ağrılarına iyi geldiğini söyleyebiliriz” dedi. 
Konular Kadın / Bakım