Kalça estetiğinde son yenilikler

Pek çok kadın daha dolgun ve şekilli kalçalara sahip olmak istiyor...

Kalça estetiğinde son yenilikler
Prof. Dr. Reha Yavuzer'in Akşam'da yayınlanan yazısı...

Brezilya kalçalarının ünü tüm dünyaya yayılmış durumda. Pek çok kadın daha dolgun ve şekilli kalçalara sahip olmak istiyor. Amerika'da son yıllarda en hızlı artış gösteren estetiklerden biri kalça estetiği… İstatistiklere göre geçen sene Amerika'da her 30 dakikada bir, bir kalça estetiği yapılmış. Türkiye'de çok yaygın olmayan bu işlemde ameliyatlı ve ameliyatsız alternatifler mevcut. Kalça estetiğinde ana amaç daha dolgun, bel ve bacaklarla bir bütünlük gösteren, kıvrımlı hata sahip bir yapı elde etmek. Adeta heykel yaparcasına belli alanların boşaltılması belli alanların ise     doldurulması temel prensibi oluşturuyor.

ÖNCE AMELİYATLAR

Kalça dolgunluğunu sağlayan en önemli yöntemlerden biri silikon protez ameliyatları. Bu bölgeye yerleştirilen silikonlar göğse konulanlara göre şekil ve kıvam bakımından farklılıklar gösteriyor. Kalça protezleri daha sert ve iğsi bir şekle sahipler. Sıklıkla iki kalçanın birleştiği orta alandan yapılan tek bir kesi ile buradaki kasların arasına yerleştirilirler. Ameliyat öncesi ölçümler ve kişinin istediği büyüklüğe göre boyutuna karar verilen bu silikon protezler olabilecek en çok dolgunluğu isteyenler için en iyi alternatif. Ancak ameliyat sonrasının nispeten ağrılı geçmesi, uzun iyileşme süreci ve normal hayattan uzun süre uzak kalınması gerekliliği bu yöntemi çok yaygın kullanılır yapamıyor. Kalça protezinin zorluklarına katlanmak istemeyenler için se en iyi alternatif liposuction ve yağ enjeksiyonu ikilisi. Detaylı bir ameliyat öncesi planlama ile bel ve bacak bölgesinde alınası gereken fazla yağ alanları belirlenir. Ardından elde edilecek yağların verilmesi gereken ve kalçanın yuvarlak hatlarının belirginleştirilmesi için gerekli alanlar işaretlenir. Ameliyat sırasında öncelikle yağ alım işlemi yapılır. Özellikle ultrasonik liposuction işlemi hassas çalışılabilme özelliğiyle kalça şekillendirmede ön plana çıkar. Alınan yağlar bir arındırma işleminden geçtikten sonra belirlenen yerlere verilir. Böylelikle daha az dolgun olması istenilen yerlerden yağlar alınarak daha dolgun olması istenilen yerlere yerleştirilmiş olur. Yeni yerlerine yerleştirilen yağların kabaca yarısı bu yeni alanda tutunarak hayatlarına devam ederler.

AMELİYAT İSTEMEYENLERE

Kalça estetiği düşünen ama hiçbir şekilde ameliyat istemeyen hastalar içinde artık birtakım alternatifler mevcut. Bel, kalça ve bacak bir bütün olarak değerlendirilir. Şayet bel ve bacak bölgesinde fazla yağlar varsa bu takdirde ameliyatsız soğuk lipoliz ile yağların azaltılarak inceltilmesi mümkün olur. İşlem yapıldıktan sonra etkinin ortaya çıkması için 1-3 ay beklemek gerekir.

Sadece bu işlem bile kalçaların daha yuvarlak ve daha güzel algılanmasını sağlar. Dolgunluğundan şikayetçi olanlar için hyaluronik asit dolgular güvenle kullanılmaktadır. Kalıcı dolgulardan mutlaka kaçınılmalı, onayı olmayan ve uzun süreli kullanım bilgisi olmayan dolgular ucuz dahi olsalar tercih edilmemelidirler. Hyaluronik asitle kalça dolgunlaştırma işlemi lokal anesteziyle rahatlıkla yapılabilir. Üç dört seans uygulamayı takiben kişi arzu ettiği dolgunluğa ulaşabilir. Ekonomik olarak pahalı olan bu yöntemde elde edilen sonuç yıllar içerisinde giderek azalır. Amerika da  kalça şekillendirmede ameliyatsız işlemler arasında en çok tercih edilen yöntemdir. Kalça estetiğinde amaç dolgunluk değil  sıkılaşma ise kollajen dokuya ulaştırdığı  enerjiyle BBL teknolojisi, derideki çatlaklar  ise üst  tabakayı yenileyen ve çatlakların alttan sıkılaşmasını sağlayan cool lazerler, selülit ise mikrobıçaklarıyla selülit bağlantılarını kesen cellfina en güncel yöntemleri oluşturuyor.

(Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam)
Konular Kadın / Bakım