Kalıcı makyaja dair tüm merak ettikleriniz

Kalıcı makyaj, öncelikle medikal bir işlem olduğundan kalıcı makyajı yaptıracağınız yeri çok iyi seçmelisiniz.

Kalıcı makyaja dair tüm merak ettikleriniz
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Kalıcı makyaj, cilt yüzeyine, makyajın sık kullanılan ve doğal görünebilecek haliyle işlenmesidir. Cilde lokal anesteziyle uygulanıyor. Makyajlı bir görünüm elde etmek için kısıtlı vakti olanların ya da makyaj malzemelerinin içeriğindeki bir maddeye alerjisi olanların özellikle tercih ettiği bir sistemdir.

KALICI MAKYAJ NASIL YAPILIR?

Kalıcı makyaj, öncelikle medikal bir işlem olduğundan kalıcı makyajı yaptıracağınız yeri çok iyi seçmelisiniz. Kalıcı makyaj deri altına anti alerjik bir boya maddesinin enjekte edilmesiyle yapılmaktadır. Eğer dudaklarınızda hafifçe belirgin bir çerçeve yaratmak ve dudaklarınızı biraz daha dolgun göstermek istiyorsanız dudak çerçevenizi kalıcı makyaj yöntemiyle belirginleştirebilirsiniz. Özellikle son birkaç yıldır, kaşların yüzümüzde ve ifademizde ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlar olduk. Eğer siz de kaşınızla ilgili kalıcı makyaj yaptırmayı düşünüyorsanız, işlemi uygulatacağınız merkezi çok iyi araştırmalısınız.

HAMİLELERE KALICI MAKYAJ YAPILIR MI?

Cevap tek ve net hayır! Gebelik kadın fizyolojisinde hormonal değişikliklerin en fazla, psikolojik olarak en hassas oldukları dönemdir. Hamilelikteki hormonal değişimler cillte renk değişimlerine, terleme artışına, ciltte yağlanma ve kıllanma artışına ve vücutta ödeme yol açmaktadır. Ayrıca mantar enfeksiyonu, alerjik reaksiyon, kanama ve hipertrofik cilt skar oluşumu gibi durumların artışına yol açar. Bu da cilde uygulanacak olan işlemler sonrasında gelişebilecek hastalıklara öncü olur.

2018 MAKYAJ TRENDLERİ

1- Gökkuşağı makyajı

Gözlerde gökkuşağının renklerinde oluşması pek alışıldık bir durum değildir. Farklı ve özgün bir 2018 makyaj trendi. Renklerin gözlere anlam katması ise çok harika bir durum.

2- Doğal bakış

Çok hafif göz makyajıyla doğal bakışlar elde edebilirsiniz.

3- Göz kapaklarında renkler

2018 makyaj trendlerinin renk temalı olduğunu önerilerden anlayacaksınız. Yine renge dayalı bir öneri. Gayet güzel duruyor.

4- Canlı renkli kirpikler

Kirpiklerinizin dikkat çekmek istiyorsanız onları renklendirin deriz. Düğün, nişan gibi özel etkinliklere giderken bu şekilde tercihler eşsiz olabilir.

3-Cesur marjinal makyaj

Cesur ve marjinal bu makyajla önemli festivallerde herkes tarafından tanınabilirsiniz.

4-Metalik göz farı modası

Gözle ilgi hoş bir öneri daha. Değişik metalik renklerle gözler daha fazla vurgulanmış ve daha hoş görünüyor. Metalik göz farı alın derim.

İKİ TONLU RUJ

Dudaklarda artık ten renk yerine aynı rengin iki ton olacak. Örneğin kırmızı rengin yakın tonları dudaklarınıza daha ateşli bir görünüm katacak. Daha baştan çıkarıcı olabilirsiniz. 

Yasemin Miras / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım