Kalleş saldırıda 17 tutuklama!

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ilişkin gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 17 zanlı, ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Kalleş saldırıda 17 tutuklama!
CİHAN'da yer alan habere göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen ve 47 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısıyla ilişkili oldukları belirlenen 11’i yabancı uyruklu 17 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından dün öğleden sonra Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilmişti. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Ahmet Demirhüyük, zanlıları ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etmişti.

Nöbetçi Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliği, sorguları gece 00.00’a kadar süren zanlılardan Seyhun Ali A., Ahmet K., Cengizhan Ç., Halil D., Ahmet D. ve Eyüp D. ile Rusya vatandaşları Murad M., Smail M., Bilal A., Ramazan I., Adam R., Smail A., Gulmakhmad S., Kamil D., Smail A., Gadjimed A. ve Edelkhan I.'nın, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanmalarına karar verdi.

Soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan 13 kişiyle birlikte toplam tutuklu sayısı 30’a yükseldi.