Kalleş saldırıda yürek yakan bir olay!..

Atatürk Havalimanı’ndaki terör kurbanlarından Larysa Tsybaklova’nın 2.5 yaşındaki kızı Donya’yı kaybettiği, oğluna mezuniyet hediyesi vermek ve hayata tutunmak için İstanbul’a geldiği ortaya çıktı.

Kalleş saldırıda yürek yakan bir olay!..
Habertürk'ten Sami Akbıyık'ın haberine göre Atatürk Havalimanı’ndaki terör kurbanlarından biri de Ukraynalı Larysa Tsybaklova’ydı (47)... Tsybaklova gezi, müzik ve tiyatro tutkunuydu. Arthur isminde bir oğlu vardı. Larysa’nın 2012’de yıllar sonra Donya adını verdiği bir kızı olmuştu. Ama Donya’ya, 2.5 yaşında kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Tedavisi sonuç vermeyen minik Donya, 1 Ocak 2015’te hayata veda etti. Donya’nın ölümüyle yıkılan Larysa Tsybaklova, uzun süre kendisine gelemedi.

Arthur’un üniversiteden mezun olması ve kız arkadaşı Anna Chebukova’yla nişanlanması onu yeniden hayata bağladı. Kapalı dünyasından çıktı ve caz konserlerine, tiyatroya gitti. Dünyayı gezmeye, farklı kültürler görmeye ve yemekler tatmaya devam etti. Oğlu Arthur’a mezuniyet hediyesi vermek isteyen Tsybaklova, oğlunun, “Türkiye’ye çok gitmek istiyordun. Oraya gidelim” teklifini geri çevirmedi. Anne-oğul, 28 Haziran akşamı geldikleri Türkiye’de terörün acımasız yüzüyle karşılaştı. Saldırıda anne Tsybaklova hayatını kaybederken oğlu Arthur yaralı kurtuldu ve ülkesine gönderildi. Arthur, Ukrayna’ya döndükten sonra kız kardeşinin ölümünden sonra annesi gibi kapılarını herkese kapattı.

‘BENİM BİRİCİK DONYA’M’

Ukraynalı Larysa, doyamadığı minik kızı için ölüm yıldönümü olan 1 Ocak 2016’da hasretini şöyle paylaşmıştı: “Benim biricik Donya’m... Sensiz bir yıl geçti. Nasıl geçti bilemedim... Benim Donya Donyushka’m... Her gün, her gece seni özlüyorum. Neredesin benim bebeğim? Ayrılmak zor değil, kalmak zor.”