Kalleş saldırıya ilişkin tepkiler büyüyor!

Türkiye'yi üzüntüye boğan hain saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerilerindeki bombayı patlattı.

Kalleş saldırıya ilişkin tepkiler büyüyor!
CİHAN'da yer alan habere göre hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Saldırıdan sonra Türkiye'den tepkiler gelmeye devam ediyor işte onlardan bazıları;

AYM'DEN TERÖR SALDIRISINI KINAMA MESAJI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısı üzerine kınama mesajı yayımladı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan mesajında, "İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını lanetliyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin huzurunu hedef alan bu alçak saldırı karşısında milletimizin sağduyuyla ve her zamankinden daha güçlü şekilde dayanışma içinde olacağına inanıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı

MÜSİAD’DAN TERÖR SALDIRISINA TEPKİ: "ACILIYIZ AMA KORKMAYACAĞIZ"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Atatürk Havalimanı’nda vuku bulan terör saldırısına ölenlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Olpak, “Hedef gözetmeksizin masum insanları katledenleri ve kelimelerin arkasına saklanarak onlara mazeret bulmaya çalışanları kınamak artık bir anlam taşımıyor, onlara acımak lazım. Terörün bir amacı da korkutmak ve yıldırmaktır. Ama biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız.” dedi.

ATO'DAN İSTANBUL SALDIRISINA KINAMA

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ramazan Bayramı'na çok az bir süre kala Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

ATO Başkanı Bezci, yazılı bir açıklama yaparak, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ramazan ayı içerisinde İstanbul'da gerçekleşen ikinci saldırı olduğuna dikkati çeken Bezci, "Terörün kaynağı ne olursa olsun hedefi insanlıktır. Tam İsrail ve Rusya ile ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği bu dönemde, turizme olumlu yansımaları olacağı umulurken Avrupa'nın en büyük havalimanlarından birinde saldırı gerçekleştirmek sadece Türkiye'nin değil içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarına gölge düşürmektir" ifadelerini kullandı.

TİM BAŞKANI’NDAN TERÖR SALDIRISINA TEPKİ

Atatürk Havalimanı’nda ölümlere ve yaralanmalara neden olan saldırıya bir tepki de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi’den geldi.

Büyükekşi, şunları ifade etti:
“Terör alçaklıkta sınır tanımıyor. İnsanlık duygularını terk etmiş vicdan yoksunu teröristlerce gerçekleştirilen bu alçakça saldırı bu kez sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın bir aktarma noktası olarak kullandığı Atatürk Havalimanı’nı hedef almıştır. Bu saldırının hedefinin tüm dünya vatandaşları olduğu ve seyahat özgürlüğü gibi en temel haklarını kullanan masumlar olduğu unutulmamalıdır. Terör sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın topyekün mücadele etmesi gereken bir realitedir ve Türkiye her zaman olduğu gibi bu belanın insanlık tarihinden silinmesi için haykırmaya devam edecektir.

Bugünkü saldırı Türkiye'nin hem huzuruna, hem potansiyeline hem de ekonomik yapısına yapılmıştır. Tam da Türkiye'nin rahat bir nefes almaya yönelik adımlar attığı bir dönemde bu saldırının yapılmasının da ayrıca değerlendirilmesi gerekir. Biz ihracatçılar olarak terörle mücadelenin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin moralini yüksek tutmak için çalışmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyor, yaraların sarılarak hayatın normale dönmesi için her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiririz.”