Kalp yogasıyla sağlıklı yaşayın

Dünyada ölüm nedenleri arasında hâlâ ilk sırada yer alan kalp hastalıkları, ülkemizde her yıl yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Kalp yogasıyla sağlıklı yaşayın
Akşam'da yer alan habere göre Prof. Dr. Azmi Özler, kalp yogasına katılan hastaların tedavi süreçlerinin son derece olumlu seyrettiğini ve pek çok kişinin rahatsızlığından tamamen kurtulduğunu belirterek, kalp yogasının sağlığa etkileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Dünyada ölüm nedenleri arasında hâlâ ilk sırada yer alan kalp hastalıkları, ülkemizde her yıl yaklaşık 200 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Genetik geçiş, sigara kullanımı, diyabet hastalığı, hareketsiz yaşam ve en önemli stres kalp hastalığına yol açan en önemli sebepler arasında yer alıyor. Sağlıklı yaşam için stresle mücadele edebilmek çok önemli. Ruhsal ve bedensel dinginlik hali hem kalp hastalığına yakalanmamak hem de yakalandıktan sonra yaşam şartlarının olumlu gelişiminde oldukça önemli. Bu anlamda yoga, ruh ve beden dinginliğine katkıda bulunan önemli bir araç. Yoganın sağladığı ruhsal dinginlik hali; tansiyon, şeker ve stres kontrolüyle sağlıklı ve mutlu yaşama katkıda bulunuyor.

AMELİYAT SONRASI İYİLEŞME

Doğru nefes kalbe daha çok oksijen gitmesini sağlar ve böylelikle kalbin stres yükü azalır ve kaslar güçlenir. Kalp yogası, bypass ameliyatı geçiren kişilerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak ve ameliyatın ardından rutin yaşamlarına dönmelerini hızlandırmak için önerilir. Ameliyattan bir ay sonra kalp yogası programına başlayan hastalar kalp yogasıyla kan basıncı ve nabız sayılarını düşürebilmektedirler. Kalp yogası programı kalp ameliyatı geçiren kişilere olduğu kadar henüz ameliyat olmamış ancak kalp hastalığı tespit edilmiş kişilere de son derece faydalı bir programdır. Kalp hastalığı tanısı konan hastaların ameliyata gitme sürelerini uzatır, ameliyat sonrası iyileşmenin hızlanmasına yardımcı olur. Ayrıca hastaların birlikte vakit geçirmesini sağlayarak aralarındaki iletişimi ve paylaşımı da artırmaktadır.