Kamuran Akkor ve Onur Şenay'ın tiyatro yolculuğu

Ünlü sanatçı Kamuran Akkor, tiyatrocu Onur Şenay ile Kats Sahne isimli bir sanat mekanı kurdu. “Seyirciyle birbirimizi çok özlemişiz” diyen Akkor, mekanda hayranlarıyla buluşuyor.

Kamuran Akkor ve Onur Şenay'ın tiyatro yolculuğu
Kamuran Akkor ve Onur Şenay'ın Esquire Dergisi'nde yayınlanan röportajı...

Sizi sahnede görmek isteyen ve özleyen çok insan var. Geçtiğimiz ay Kats Sahne'de sizinle bir nebze hasret giderdik ama bu konserlerin devamı gelecek mi merak ediyoruz...


Hiç şüphe yok, gelecek tabii ki. En son 27 Mayıs'taki gazino gecemiz çok dikkat çekti. Görüşmeyeli uzun zaman oldu; bol bol konuşup şarkılarımı birlikte söyledik. Birbirimizi çok özlemişiz.

HAYALLERİMİZ AYNI

Kats Sahne'nin kurucu ortağı olmaya nasıl karar verdiniz?


İşin açıkçası Onur Şenay beni ikna etti. Eşim Vasfi Uçaroğlu'nu kaybettikten sonra elimi eteğimi çekmiştim sanat camiasından. Gayrettepe'de bir koro grubum vardı fakat kızım Menekşe'nin ısrarlarına rağmen bu koro ile uğraşacak motivasyonu bulamıyordum. Sonra Menekşe beni Onur ile tanıştırdı. Kendisi tiyatro sanatçısı; bir-iki kez Tiyatro Şenay'da onu izleme şansı bulmuştum. Sonra hayallerimizin aynı olduğunun ve bunu gerçekleştirebileceğimizin farkına vardık. Birbirimize güvendik; Onur ve kızımla birlikte Kats Sahne'yi kurmaya karar verdik.

Bize biraz Kats Sahne'yi anlatır mısınız?

Kats Sahne'nin vizyonu çok geniş. Onur, inşaatın en başından beri içindeydi. Hatta bu yüzden tiyatrosuna bir sezon ara vermek zorunda kaldı. Kats Sahne'de yok yok. Tiyatro gösterilerinden konserlere, eğitimden sanat galerisine, catering'den kişisel gelişime kadar birçok farklı branşta hizmet verebileceğimiz bir mekan olarak düşündük. Tabii restoranımızı unutmamak lazım; iddialıyız! Amacımız; sanatsever arkadaşlarımızı ve sevdiklerimizi bir araya toplamaktı, sanırım başardık.

Yaz döneminde ve yeni sezonda bizi neler bekliyor Kats Sahne'de?

Yeni sezon çok daha heyecanlı geçecek. Şimdiden yeni repertuvar hazırlamaya başladım bile. Birbirinden güzel şarkılarla felekten geceler çalmaya devam edeceğiz. Onur yeni oyunlar için hazırlık yapıyor. Geçen sezon 'Kader Arkadaşım' ve 'Aşk Listesi' adlı iki oyun birden çıkardık. Repertuvar tiyatrosu olma yolunda ayrıca ilerliyoruz. Onur bir kabare, bir de müzikale kafayı takmış durumda. Restoranımıza yemek yemek ve sohbet etmek için ise her zaman bekleriz.

Kamuran Akkor ve Onur Şenay'ın tiyatro yolculuğu
Konular Röportaj