Kanal D'de çanlar Murat Saygı için çalıyor!

Televizyon dünyasına mercek tutan Medyaradar'ın usta yazarı "Ekran Kedisi", Kanal D'nin yeni yayın dönemindeki yayınlarını masaya yatırdı.

Kanal D'de çanlar Murat Saygı için çalıyor!
MedyaRadar'dan Ekran Kedisi'nin yazısı...

Demirören Grubu'nun Doğan Grubunun yayın organlarını satın almasıyla Kanal D'nin dümenine geçen Murat Saygı bugünlerde zor günler geçiriyor. Deneyimli televizyoncu genel müdür koltuğuna oturduktan sonra Kanal D'de çok sayıda yeni projeye start verdi. Yaşın Kaç, Yüreğin Kadar, 4 Kadın Zamanı, Çok Tatlı ve Yeni Bir Ben gibi yapımları ardı ardına yayına soktu. Ancak bu programların hiç biri henüz Kanal D'nin yüzünü güldürmedi.

Yaşın Kaç ve Çok Tatlı kısa sürede gün değiştirdi. Tarık Solak'la Yüreğin Kadar hemen ilk bölüm sonrası yayından kaldırılarak Türk televizyonculuk tarihine geçti.

4 Kadın Zamanı Hande Ataizi, Derya Tuna, Seda Akgül ve Eylül Öztürk gibi popüler isimleri bir araya getirmesine karşın bu isimler kendi aralarında bir uyum yakalayamadı. Müge Anlı'nın fenomen programı Müge Anlı ile Tatlı Sert'le aynı saatlerde yayınlanan 4 Kadın Zamanı bir türlü istenen izlenme oranlarına ulaşamadı. İçerik dağınıklığı ve sunucular arasında doğru bir rol dağılımı olmaması gibi sebepler adeta programın kaderini çizdi. Kısa bir süre önce Seda Akgül programdan ayrıldı.

Yaşın Kaç ve Çok Tatlı ilk iki bölümden hemen sonra sürekli günleri değiştirilen göçebe programlara döndüler. Yeni Bir Ben isimli yapım ilk hafta reytingleri itibarıyla bir heyecan yarattı. Fakat sonraki haftalar bu çizgisini koruyamadı.Kan kaybetmeye devam ediyor.

Kanal D'nin dizileri de Murat Saygı döneminde ne yazık ki henüz bekleneni veremedi. Hakan Yılmaz'ın başrolünde olduğu Koca Koca Yalanlar isimli yapım izlenme oranları açısından ilk haftalar başarılı bir grafik çizdi. Ancak Eylül döneminde Söz, Çukur ve Yasak Elma gibi iddialı yapımların ekrana dönmesiyle Koca Koca Yalanlar dizisi izleyiciden büyük bir darbe yedi. Komedi-dram türündeki yapım kısa sürede izleyici kaybetmeye başladı. Bu arada dizi ilk bölümden itibaren aile kurumuna zarar veriyor iddiasıyla çeşitli eleştirilerin odak noktası oldu.Bu tepkileri hafife alınmayacak RTÜK cezaları izledi.

Kanal D Koca Koca Yalanlar'ın arkasından ilerleyen haftalarda Tolga Sayışman'ın başrolünde olduğu Bir Umut Yeter dizisi ve Miray Daner'in başrolünde olduğu Bir Litre Gözyaşı dizilerini yayına soktu. Ancak iki dizi de henüz izlenme oranları açısında tatmin edici olmaktan çok uzak. Dizi ilk bölümüyle Total'de 15. AB'de 16. oldu. Bir Umut Yeter için bir gün değişimi söz konusu oldu ancak bu hamle şu an için ciddi bir sonuç yaratmadı. Bir Litre Gözyaşı ise dün yayınlanan ilk bölümüyle Total'de 10. AB'de 7.sırada yer aldı.

Projelerinin tümüme çok güvenen Murat Saygı'yı bu sonuçlar adeta şoke etti. Usta televizyoncunun bu duruma çareler üretebilmek için kurmaylarıyla gece gündüz toplantılar yaptığı konuşuluyor. Bu arada yayına girecek bazı önemli projeler de tekrar değerlendiriliyor.

Ekran Kedisi / MedyaRadar