Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı bulundu

1566'da Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden ve naaşı İstanbul'a getirilen Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'da iç organlarının defnedildiği mezarı bulundu. Zigetvar Üzüm tepesinde bulunan mezarla birlikte Osmanlı kasabasının izlerine de rastlandığı belirtildi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın mezarı bulundu
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Budapeşte'de Türkiye Büyükelçisi Şakir Fakılı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı yetkilileri ve Macar bilim adamlarının katıldığı bir basın toplantısında Zigetvar yakınlarında Kanuni Sultan Süleyman'nın kayıp mezarının bulunduğu açıklandı.

1566'da Zigetvar kuşatmasında hayatını kaybeden Osmanlı padişahının iç organları orada defnedilmiş, naaşı ise İstanbul'a nakledilmişti.

Daha sonra türbe haline gelen, ancak aradan geçen yıllar içinde izi kaybolan Zigetvar'daki mezarın tam olarak nerede bulunduğunu araştırmak için yıllar önce bir araştırma komitesi oluşturulmuştu.

Macar ve Türk bilim adamlarından oluşan komitesinin havadan ve karadan yaptığı ölçümler sonucunda mezarın Zigetvar Üzüm tepesinde bulunduğu çarşamba günü Budapeşte'de yapılan basın toplantısında Profesör Norbert Pap tarafından açıklandı.

Macar bilim adamı, tepede sadece türbenin değil, türbe etrafında oluşan küçük Osmanlı kasabasının izlerine de rastlandığını duyurdu.