Kapıkule'de dev ecstasy operasyonu!

Kapıkule Sınır Kapısından Romanya plakalı TIRda yapılan 85 bin 336 gram ağırlığında yaklaşık 290 bin adet ecstasy hap ele getirildi.

Kapıkule'de dev ecstasy operasyonu!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kapıkule TIR Gümrük Sahasında, dün Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Türk vatandaşı S.G. isimli şahsın sürücülüğünü yaptığı, Romanya plakalı TIR aracında şüphe ve risk analizleri sonucunda yapılan X-RAY taramasında şüpheli yoğunluk tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şüpheli yoğunluğa Narkotik Dedektör Köpeği Bonny'nin de aşırı tepki vermesi üzerine Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlükleri personelince yapılan detaylı aramada; piyasa değeri 3 milyon 500 bin TL olan daralı ağırlığı 85 bin 336 gram ağırlığında yaklaşık 290 bin adet Ecstasy hap ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonla ilgili olarak S.G. isimli şahıs, hakkında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği belirtilen açıklamada, şahsın çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

TÜRKER BEKTAŞ