'KAR BEYAZ' BENİM ŞARKIM

Usta besteci Kayahan, "Kar Beyaz şarkısını kızım Beste yazdı" deyince; eski damadı Tayfun Duygulu'dan cevap geldi: Şarkı benim, Beste yalnızca dört satırını yazdı!..

'KAR BEYAZ' BENİM ŞARKIM

Kayahan, eski damadı Tayfun Duygulu'nun imzasını taşıyan 'Kar Beyaz' şarkısının gerçek söz yazarının kızı Beste Acar olduğunu söyledi. Ancak Tayfun Duygulu, "Kayahan Bey yanlış hatırlıyor. O şarkı bana ait" dedi.

Nilüfer'e yaptım
Parçayı 1995 yılında askerlik yaptığı dönemde yazdığını söyleyen Duygulu, "Nilüfer albüm hazırlıyordu ve şarkı yapmamı istemişti. 'Kar Beyaz'ı aslında Nilüfer'in albümü için yazmıştım. Ama sonra rahmetli Kerim Tekin seslendirdi. Ardından ben de albümüme koydum" diye konuştu. Duygulu ayrıca şarkıyı askerdeyken bitiremediğini, döndükten sonra o zamanki eşi Beste Acar'ın dört satır yazarak şarkıyı tamamladığını söyledi: "Yani Beste şarkının hepsini değil, 'Yine yoksun...' diye başlayan dört satırını yazdı. Ben de bunu hiçbir zaman saklamadım."

Polemik yaratmam!
Kayahan'ın olayı yanlış hatırladığını anlatan Tayfun Duygulu, "Ama önemli değil! Ben söylediği sözleri okuyunca güldüm. Polemik falan yaratmak istemiyorum. Çünkü gerçekten o şarkının benim olduğunu ben ve herkes biliyor" diye konuştu.

Kayahan, Sabah Gazetesi'nde yayınlanan röportajda Şengül Balıksırtı'na kızı Beste ve 'Kar Beyaz' şarkısıyla ilgili şunları söylemişti: "Beste bugün Türkiye'de ben dahil en iyi sözü yazanların hepsinden daha iyi şarkı sözü yazabilir. Örneğin 'Kar Beyaz' şarkısının sözleri Beste'ye aittir. 'Kar Beyaz zaten Beste'nin köpeğinin adıdır. Yani şarkıyı Beste yazmıştır... "

Esin Övet /Sabah