Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu!

İstanbul'da etkisini arttıran kar yağışı ve fırtına nedeniyle Atatürk Havalimanı’da yapılacak uçuşlarda iptal ve gecikmeler oldu. Bunun üzerine bazı yolcular havalimanında mahsur kaldı.

Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu!
Hürriyet'te yer alan habere göre İstanbul’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda bir çok uçak seferleri iptal oldu.  İptal olan sefer nedeniyle bazı yolcular otellere yönlendirilirken bazıları geceyi terminaldeki banklarda ve yerlerde uyuyarak geçirdi.

Türk Hava Yolları (THY) yolcularına battaniye, sandviç ve içecek dağıtırken yolcularına bir kısmını da otellere yerleştirildi. Kalan yolcular battaniyelere sarılarak uyudu. Bu arada THY otel desk ve satış ofisi önünde uzun kuyruklar oluştu.

Yolculardan Arif Yüksel, "Mekke’den Stuttgart’a gitmek üzere aktarmalı olarak İstanbul’a geldik. 18.50’de uçak hareket edecekti fakat uçağın içerisine geçtik yemek vermediler. 15 dakikada bir kalkacağız diye anons yaptılar ama uçamadık. Net olarak 4,5 saat uçakta kaldık. Hangi otelde kalacağımız belli değil, kendi başımıza kaldık burada" dedi.

DHMİ KARLA MÜCADELE EDİYOR

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ekipleri gece boyu pistleri açık tutabilmek için yoğun çaba sarf ederken, uçaklara anti-icing olarak adlandırılan buzlanmayı önleyici sıvı sıkılma işlemi gerçekleştirildi.

Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu!

HAVALİMANINA GELMEDEN ÖNCE UÇUŞLARINIZI KONTROL EDİN

THY Basın Müşari Yahya Üstün; İstanbul Atatürk Havalimanındaki  olağanüstü hava şartlarına bağlı olarak yaşanan yoğunluk nedeniyle İstanbul çıkışlı operasyonların  çok kısıtlı biçimde yürütüldüğünü belirterek,  "Bu nedenle İstanbul çıkışlı seferlerde seyahat edecek yolcularımızın Atatürk Havalimanı’na gelişleri öncesinde mutlaka sefer durumlarını THY web sitesinden veya çağrı merkezinden  kontrol etsinler. Yapılan bilgilendirmeye göre hareket etmeleri yolcularımızın seyahatlerinde olumsuzluk yaşamaması adına önem arz ediyor" diye konuştu

Bu arada Atatürk Havalimanı’nda dış hatlar gidiş katındaki check-in kontuarları ve pasaport polis noktalarının boş olduğu görüldü.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA TAKSİ KUYRUĞU

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’da uçaklardan inen yolcular, havalimanının dışında taksi bulmakta zorluk çekti. Taksilerin hava şartları yüzünden havalimanına gelemediği öte yandan Atatürk Havalimanı’na inmeyen bazı uçakların Sabiha gökçen Havalimanı’na inmesinden dolayı yoğunluk olduğu öğrenildi. Yoğunluk yüzünden yolcular uzun süre taksi kuyruğunda bekledi. Kuyrukdaki yolcular 1 saat boyunca taksi beklediklerini belirtti.

Kar nedeniyle uçuşlar iptal oldu! - Resim : 2