KARABULUT AİLESİNİ KIZDIRACAK ESPRİ

Yalçın Menteş, Parla Şenol, Özge Erdaş ve Kaan Taşaner ile birlikte oynadığı ‘Eros Pansiyon’ adlı komedi oyununu Tekirdağ'da sahnelendi.

KARABULUT AİLESİNİ KIZDIRACAK ESPRİ

Oyunda kızının erkek arkadaşına sinirlenen Menteş, “Şeytan diyor, şunun başını kes. Gitar kutusuna koy. Git Etiler’de bir çöp konteynırına at” dedi. Bu espri ise salonda buz gibi bir hava estirdi.

Yalçın Menteş Tiyatrosu, Çetin Akcan’ın yazdığı, ‘Eros Pansiyon’ adlı komedi oyunu Tekirdağ Belediyesi’nin katkıları ile Belediye Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 2 perdelik oyunu izlemeye Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek ve sanatseverler katıldı.

ISLAK İMZA ESPRİSİ
Oyunda emekli Albay Ergun Okan’ı da canlandıran Menteş, yaptığı esprilerle Ergenekon Davası’na da göndermede bulundu. Ergenekon’dan içeri alınmayan tek albay olduğunu belirten Menteş, “Allah’a şükür hala dışarıdayım. Hiçbir yerde de ıslak imzam yok. Ne mutlu bana” esprisini yaptı. Oyunda kızının erkek arkadaşı ile öpüşmesini gören Emekli Albay Ergun Okan (Yalçın Menteş) “One minute” diye bağırarak kızının öpülmesine engellemeye çalıştı.

KARABULUT AİLESİNİ ÜZECEK ESPRİ
Menteş, kadın peruğu taktığı bir sahnede ise kamuoyunda ‘Etiler cinayeti’ olarak bilinen Cem Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’u öldürmesine de gönderme yaptı. Kızı Nergis’in (Özge Erdaş) erkek arkadaşı Başak (Kaan Taşaner) ile konuşurken yakalayan Menteş, Başak’a dönerek, “Şeytan diyor, şunun başını kes. Gitar kutuna koy. Git Etiler’de bir çöp konteynırına at” esprisini yaptı. Menteş’i her esprisinde alkışlayan protokol ve seyirciler ‘Baş kesme’ esprisini alkışlamadı.

OYUNUN KONUSU
Eşini kızının doğumunda kaybeden ve tüm yaşamını ona adayan Emekli Albay Ergun Okan’ın kızı, kız arkadaşlarıyla tatile gideceğini söyleyerek babasından izin koparıp sevgilisiyle güneyde sessiz sakin gözlerden uzak bir kasabada ‘Eros Pansiyon’a gider. Tatile gideceği yeri öğrenen baba, kadın kılığına girip kızı ve sevgilisinden önce ‘Eros Pansiyon’a yerleşmiştir. İşte bundan sonra olmayan kalmaz. Oyuncu Babayı Yalçın Menteş, Pansiyoncu kadını Parla Şenol, Sevgiliyi Kaan Taşaner, Kızı ise Özge Erdaş oynuyor.

Hürriyet