Karadeniz Derya için söyleyecek

Karadenizli müzisyen Ebral Aydın’ın 5 aylık eşi Derya Aydın, bir trafik kazası sonucu iyileşemedi. Karadenizli müzisyenler bir konserle 6 aydır yoğun bakımda olan Derya’yı tedavi ettirecekler.

Karadeniz Derya için söyleyecek
Vatan'dan Ceylan Sever'in haberine göre Gebze Adliyesi’nde Ağır Ceza Mahkemesi Katibi olan 29 yaşındaki Derya Aydın, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ünlü Karadenizli sanatçı Ebral Aydın’la dünya evine girdi. Düğününden 5 ay sonra geçtiğimiz aralık ayında katiplik yükselme sınavı için Düzce’den anne ve babasıyla Ankara’ya gitti. Sınav dönüşü yorgun olan genç kadın uyumak için arka koltuğa geçti. Çiçeği burnunda gelinin içerisinde olduğu araca dönüş yolunda arkadan araba çarptı. Çarpmanın etkisiyle emniyet kemeri takılı olmadığı için sayısız darbe alan Derya Aydın’nın neredeyse tüm kemikleri kırıldı. Omuriliği de zarar gören Aydın’ın ön koltukta anne ve babası kazayı hafif yaralı olarak atlattı. Genç kadın, olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından Ankara Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaydan 13 gün sonra ameliyata alınan Derya Aydın ameliyata dayanamadı. Genç kadının kalbi durdu. Doktorların 2 saate yakın müdahaleleri sonucunda yaşama tutundu ama vücudunda hasar kaldı.

‘Altı aydır hareket edemiyor”

Genç kadın 6 aydır konuşamıyor ve hareket edemiyor. Genç kadının tekrar eski haline gelebilmesi için gerekli tedavinin masraflarının çok yüksek tutması üzerine Derya’nın müzisyen eşi Ebral Aydın’ın dostları harekete geçti. Karadenizli müzisyenler bir araya gelerek, Derya’nın tedavisi için kolları sıvadı. Türkülerini Derya için söyleyecek olan O müzisyenlerden Tanju Topal, “Derya aylardır ameliyat olduğu hastanede yatıyor. Eşini görünce heyecanlanıyor, canı acıdığında tepki veriyor. Ancak konuşamıyor ve hareket edemiyor. Derya’nın sağlığı için harcamak adına böyle bir yardım konserine giriştik” dedi.

Etkinlik 17 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00’de Ankara Jolly Joker Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Etkinliğe katılan müzisyenler: Niyazi Koyuncu, Selçuk Balcı, Salih Yılmaz, Gökhan Uzunali, Altan Civelek, Tolga Kaya, Tanju Topal, Yusuf Aydın, Erdal Bayrakoğlu, Aydoğan Topal.