Karda terörist avı

PKK’lı teröristlere yönelik Diyarbakır’da büyük bir operasyon başlıyor. Operasyon öncesinde de 4 ilçeye bağlı 21 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mehmetçik de diz boyu karda didik didik hainleri arıyor.

Karda terörist avı
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Mehmetçik diz boyu karda PKK'lı hainlerin yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor. Diyarbakır'daki operasyon öncesinde de sivil vatandaşlara zarar gelmemesi için 4 ilçeye bağlı 21 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ELEBAŞLARI ARANIYOR

Diyarbakır Valiliği'den yapılan açıklamada, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, teröristlere ait sığınak, barınak ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

YASAK BAŞLADI

Sivil vatandaşların zarar görmemesi için Lice'nin Güçlü ve Gökçe köyleri, Hani'nin Kırım, Gömeç ve Yayvan köyleri ile Kocaköy'ün Yazıköy ve Şaklat köylerinde dün saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edildi. Silvan'da da Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı, Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı, Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

25 hain yakalandı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 25 terörist yakalandı. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 17-18 Aralık'ta PKK'lı teröristlere yönelik kent merkezinde operasyon düzenlendi. Operasyonda, 25 örgüt mensubu gözaltına alındı, 25 kalaşnikof, bin 740 fişek ve bir pompalı tüfek ele geçirildi.