Genç adamın 'Karımın katilini bulun' isyanı!

Eşi Rüya Polat’ı öldürdüğü iddiasıyla cezaevinde yatan ve beraat eden Ahmet Polat, “Ben eşimi deli gibi seviyordum. Bana katil damgası vurdular. Eşimin annesi ve üvey babası da Hollanda’da öldürüldü. Cinayetler araştırılsın” dedi.

'Karımın katilini bulun..'
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde 17 ay önce 28 bıçak darbesi ile hunharca öldürülen 33 yaşındaki Rüya Polat'ın katil zanlısı olduğu iddiası ile 11.5 ay tutuklu kaldıktan sonra ikinci mahkemede beraat eden kocası Ahmet Polat ilk kez konuştu.

Polat, eşinin annesi ve üvey babasının da Hollanda Amsterdam'da aynı şekilde bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi. Bu cinayetlerin ardından eşi Rüya Polat'ın da bıçaklanarak öldürüldüğünü dile getiren Polat, "Eşim 28, annesi 25, üvey babası 19 bıçak darbesi ile 3 yıl içinde ard arda öldürüldüler. Bu cinayetlerin perde arkası incelenmeli. Ben bir an önce aşkımın katilinin yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Ağzı kapatılmıştı

Korkunç cinayet Buca'nın Şirinyer semti Efeler Mahallesi'nde, 9 Nisan 2016 tarihinde meydana geldi. İnşaat ve gayrimenkul işleri yapan Ahmet Polat, yaralama suçundan girdiği Menemen Cezaevi'nden izinli çıktıktan sonra evine gitti. Kapıyı çalmasına rağmen açılmayınca çilingir yardımıyla eve giren Polat, olay tarihinden 19 ay önce evlendiği eşi Rüya Polat'ın cesedini buldu. 33 yaşındaki genç kadının, ağzı kapatılarak, 28 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Eşinin cesedini bulan Polat, polis tarafından gözaltına alındı. Eşinin öldürülmesiyle bir ilgisinin bulunmadığını belirten Ahmet Polat, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve daha sonra tekrar Menemen Kapalı Cezaevi'ne döndü.

Delil yetersizliği

Ancak tahliye edildikten birkaç gün sonra aynı suçtan tekrar hakkında işlem başlatıldı. Polat'ın, cinayet günü olan 9 Nisan'da gittiğini ileri sürdüğü yerlerde bulunmadığı belirlendi. Yine ifadesinde olay günü arabalı vapurla Karşıyaka'ya geçtiğini ve arabasından hiç inmediğini söyleyen Ahmet Polat'ın bu iddiasını, polis kamera görüntüleri sayesinde çökertti. Arabalı vapurun güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, zanlının saat 14.10'da araçtan indiğini ve elindeki poşeti denize attığını ortaya çıkardı.

Polat'ın kayıp olan suç aleti bıçağı denize atmış olma ihtimali üzerine dalgıç polisleri bölgede günlerce arama yaptı ancak bıçak bulunamadı.

Ahmet Polat tutuklandı

Eşini öldürdüğü iddia edilen Ahmet Polat, daha sonra İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Mahkeme heyeti, Ahmet Polat hakkında,delil yetersizliğinden beraat ve tahliye kararı verdi.

Rüya Polat'ın ailesi karara itiraz etti.

Hollanda polisi geldi

Ahmet Polat, "Rüya'nın annesi, kayınvalidem Fatma Dikayak, kayınpederim İranlı Barzaz Alemdari'den ayrıldıktan sonra Sait Oyunlu isimli kişi ile evlendi. Eşim sürekli olarak, 'Bu adam annemi uçuruma itiyor, bir şey yapamıyorum' diyordu. Hollanda'da hırsızlarca öldürüldükleri söyleniyor. Kayınvalidem de, evden kaçarken peşinden koşan biri tarafından 6 Kasım 2013'de bıçaklanarak öldürüldü. Aynı gün Sait Oyunlu da çok sayıda bıçak darbesi ve baltayla öldürüldü. Biz de bu cinayetlerden sonra 23 Ağustos 2014 yılında evlendik. Rüya, Hollanda polisi ile görüşüyordu. Öldürülmeden beş ay önce de İzmir Adliyesi'ne gelen Hollanda polisine ifade verdi. Zaten ifade verdikten 5 ay sonra 9 Nisan'da katliama kurban gitti" dedi.

"Tesadüf değil"

Olay gününü anlatan Ahmet Polat, "Yatak odasına gittiğimde karımı kanlar içinde görünce yıkıldım. O an gözümün önünden gitmiyor. Karımı öldürsem, ardından anında intihar ederdim. Ben yapmadım. Katil damgası yemek ve 11.5 ay bu suçtan dolayı cezaevinde yatmak bana ölmekten beter. Karımın, aşkımın katilinin bulunmasını istiyorum. Bu cinayetle, Amsterdam'a öldürülen anne ve üvey babasının cinayetlerinin mutlaka bağlantısı var. Bu kadar tesadüf olamaz. Hepsi onlarca bıçak darbesiyle öldürüldü. Cinayetler incelenmeli" diye konuştu.

Polat, "Kayınvalidem ile eşinin katil zanlısı olarak Hollanda polisi tarafından yakalanan zanlı Şeref C'nin de ifadesi birbirini tutmuyor. 5 kişinin katili zanlısı olarak yakalandı. Ancak katil 3 cinayeti kabul ettiği gibi kayınvalidem ve Sait Oyunlu'nun cinayetlerini kabul etmiyor. Üç cinayeti kabul edip iki cinayeti kabul etmemesi şaşırtıcı. Eşimin babası Barzaz Alemdari'nin cinayetten sonra İzmir'e neden gelmediğini çok merak ediyorum" diye konuştu.