Karlov suikastı soruşturmasında flaş gelişme!

Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un suikasta uğradığı fotoğraf sergisinin organizatörü tutuklu Mustafa Timur Özkan’ın yalanlarını dijital veriler çürüttü. Savunmasında, Karlov’un sergiye katılacağını 1 saat önceden öğrendiğini iddia eden Özkan’ın, saldırıdan 5 gün önce haberinin olduğu ortaya çıktı.

Karlov suikastı soruşturmasında flaş gelişme!
Yeni Şafak'tan Osman Özgan'ın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 19 Aralık 2016'da FETÖ'cü polis Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin yürütülen soruşturmanın kilit ismi organizatör Mustafa Timur Özkan'a ilişkin önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

Soruşturma savcısı Adem Akıncı'ya yaptığı savunmalarda suçlamaları kabul etmeyen tutuklu Timur Özkan'ın dijital verilerinin incelenmesi tamamlandı. Yapılan incelemede, organizatör Özkan'ın, soruşturmanın bir başka şüphelisi olan Guru Medya Yayın Grubu Başkanı tutuklu Hayreddin Aydınbaş'a gönderdiği maile ulaşıldı.

5 GÜN ÖNCEDEN BİLİYORDU

Suikasttan önce Aydınbaş ile Rusya'ya da gittiği tespit edilen Özkan savunmasında, olay günü Büyükelçinin sergiye katılacağını yaklaşık 1-1,5 saat önce öğrendiğini ileri sürdü. Ancak mail yazışmaları Özkan'ın, Karlov'un sergiye katılacağından çok daha önce haberdar olduğunu ortaya koydu. Şüpheli Özkan'ın, Hayreddin Aydınbaş'a 14 Aralık 2016 tarihinde gönderdiği söz konusu mailde, "Sevgili Hayreddin, insan oğlu kuş misali, Ankara’dan merhaba… Bu arada sen bizim Rusya sergisinin açılışında olabilecek misin (19 Aralık Pazartesi 18.30) Sayın Karlov da orada olacağı için hatırlatmak istedim" ifadelerinin yer aldığı anlaşıldı. Aydınbaş'ın da buna karşılık 2 gün sonra yazdığı bir mailde, işlerinin bitmesinin 24'ünü bulacağını, sergiye katılamayacağını bildirdiği görüldü.

SERGİYİ 19'UNA ERTELETMİŞ

Organizatör Özkan, sergiye katılacak davetli listesine ilişkin, "Davetiyelerin basım hususu ve sergiye davet edileceklerin listesi tamamen Büyükelçiliğin inisiyatifindeydi" şeklinde savunma yapmıştı. Ancak Özkan'ın, Aydınbaş’'n bildirdiği isimleri ve katılmasını istediği bazı gazetecileri de Büyükelçiliğe bizzat bildirdiği anlaşıldı. Öte yandan, 16 Aralık'ta yapılması planlanan serginin 19 Aralık'a ertelenmesine ilişkin Özkan, serginin ertelenmesi talebinin Büyükelçilikten geldiğini ileri sürmesine rağmen, yazışmalara göre Özkan'ın talebi üzerine serginin ertelendiği kaydedildi.

PARKA, CADDEYE İSMİ VERİLİR

Yazışmalarda ayrıca Özkan'ın suikastın ertesi günü Aydınbaş'a gönderdiği başka bir mailde ise "Hayreddin günaydın... Belediye ile isim konusunu görüşeceğim, orası olursa çok daha anlamlı olur ama en azından bir parka, caddeye rahmetli Karlov'un adı verilecektir" dediği tespit edildi.

Suikasttan bir gün sonra şüpheli Özkan'ın isim konusunu gündeme getirmesi ise şüpheli bulundu.