Karpuz tansiyona şifa oluyor!

Sıcak yaz aylarında susuzluğa ilaç gibi gelen karpuzun çekirdekleri de oldukça faydalı. Bu küçük ama etkili besin, tansiyonu dengeliyor, kansere karşı ise koruma sağlıyor...

Karpuz tansiyona şifa oluyor!
Takvim'de yer alan habere göre yaz aylarında serinleten etkisi ve sevilen tadıyla ön plana çıkan karpuzun kendisi kadar çekirdekleri de sağlığa sağlık katıyor.

Karpuz çekirdeği içinde bulunan 'cucurbocitrin' adlı madde kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Bunun için karpuzun çekirdeklerini dişlerinizle kırarak tüketin diyen uzmanlar, "Çekirdekleri kırarak tükettiğinizde karpuzun içindeki likopen maddesi kalp krizinden sizi koruyor" şeklinde konuşuyor.

Karpuz çekirdeklerinin vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri karşıladığını aktaran uzmanlar, günlük ortalama 100 gramlık karpuz çekirdeği tüketiminin çok iyi miktarda magnezyum kaynağı olduğunu ifade ediyor. Faydalarına ise şöyle değiniyor:

* Karpuz çekirdekleri kalpdamar hastalıklarına ve yüksek tansiyona iyi gelir. Karpuz çekirdekleri ayrıca cilt sağlığı için faydalıdır.

* B VİTAMİNİ açısından karpuz çekirdekleri zengindir. Karpuz çekirdeği, sinir sitemini ve bağışıklık sitemini güçlendirirler. Karpuz çekirdekleri diyabet hastalarına da iyi gelir. Bir litre suda 45 dakika kaynatılarak günde bir bardak şeklinde tüketilebilir.

HAFIZAYI KUVVETLENDİRİR;

* Karpuz çekirdekleri hafızayı kuvvetlendirir. Karpuz çekirdekleri akne hastalığına iyi gelebilir, cildi yumuşatır.

* Karpuz kabuğunun bu faydaları dışında saç sağlığı için faydaları vardır.

* Karpuz çekirdeği, saçların kırılmasını engeller ve saç dökülmesine çözüm olabilir. t Karpuz domateste de fazlaca olduğu bilinen ve kansere karşı koruyucu bir antioksidan olan likopen içeriği açısından liderdir. Bu güçlü antioksidanlar vücutta biriken serbest radikallerle savaşarak kanser oluşumuna karşı koruyucu etki gösterirler.