Kartal kral: Burak Yılmaz

Siyah-beyazlı yönetim Şenol Güneş’in çok istediği eski oyuncusu için Trabzonspor’a 950 bin avro ödeyecek. 11 yıl sonra yeniden Kartal olan Burak da yıllık 2,5 milyon avro alacak.

Kartal kral: Burak Yılmaz
Türkiye Gazetesi'nden Murad Tamer'in haberine göre yıldız futbolcu cumartesi günü Güneş’le birlikte basın toplantısı yapacak.

Geldi, gelecek, geliyor derken Burak Yılmaz sonunda Beşiktaş’ta... Uzun süredir yapılan görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandı ve golcü oyuncu tam 11 yıl sonra yeniden siyah-beyazlı formayı giyecek. Burak Yılmaz’ın eski hocası Şenol Güneş’le birlikte cumartesi günü Antalya kampında düzenlenecek basın toplantısıyla medyanın karşısına çıkarılacağı öğrenildi. Elde edinilen bilgilere göre 32 yaşındaki futbolcu için Beşiktaş’ın, Trabzonspor’a 950 bin avro bonservis ödeyeceği öğrenildi.

Anlaşmanın ise 1,5+1 yıllık olduğu belirtildi. Buna göre Burak Yılmaz yıllık olarak Beşiktaş’tan 2,5 milyon avro ücret alacak.

Güneş faktörü

İlk olarak 2006 yılında Beşiktaş’a transfer olan golcü oyuncu, 2007-08 sezonunun devre arasında Filip Holosko transferi karşılığında Manisaspor’a takas olmuştu. Burak Yılmaz’ın dün gece yaşanan gelişmelerden sonra yeniden Beşiktaşlı olmasında Teknik Direktör Şenol Güneş de çok önemli rol oynadı. Tecrübeli çalıştırıcının golcü oyuncuyu ısrarla takımında görmek istediği öğrenildi. Son günlerde taraftarların tepkisini göz önünde bulunduran siyah-beyazlı yönetim, transferi sonuçlandırmakta sıkıntı çekiyordu.

Taraftar tepkili

Şenol Güneş’in, Burak Yılmaz’la birlikte basın toplantısı düzenleyeceğini ve taraftarlara mesaj vereceğini söylemesi üzerine yönetimin ikna olduğu öğrenildi. Böylelikle yıldız golcünün transferi tamamlandı. Ancak bu transferin daha çok ses getireceği görülüyor. Burak Yılmaz’ı istemeyen taraftarlar, son gelişmelerin ardından sosyal medyada tepki fırtınası oluşturdu. Beşiktaş’ın en önemli taraftar grubu Çarşı’nın yaptığı açıklamada, “Kimse bu büyük taraftarı Beşiktaş ile sınamasın. Ne şerefimizden vazgeçeriz ne de hak yiyenleri buyur ederiz. BURASI BEŞIKTAŞ” ifadeleri yer aldı.
Konular Spor Haberleri