Kartal’ın final sendromu

Geçtiğimiz sezon ligi uzun süre lider götüren Beşiktaş 29. haftadan sonra oynadığı 5 maçta 10 puan kaybederek ligi 3. bitirmişti. Ligin son maçlarında baskıyı kaldıramayan Kartal aynı tabloyu yaşamaktan korkuyor.

Kartal’ın final sendromu
Takvim'de yer alan habere göre Beşiktaş şampiyonluk yarışında sonunu getiremiyor... Geçen sezon da ligi uzun bir süre lider durumda bitiren Kartal son 5 haftada aldığı kötü sonuçlarla ligin sonunda kendini 3. sırada bulmuştu. Siyah-Beyazlılar bu sezon da benzer bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilir.

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor ile berabere kalmasının ardından Kasımpaşa'yı yendiği takdirde puan farkını 6'ya çıkarma şansına sahip olan Beşiktaş rakibine yenilerek ayağına kadar gelen bu önemli şansı tepmiş oldu. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş yine ligi uzun süre önde getirmiş ve şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilmişti. 29. haftada Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderliğini sürdüren ve son 5 haftaya lider olarak giren Siyah-Beyazlılar o maçın ardından kelimenin tam anlamıyla çakılmıştı. Beşiktaş Trabzon maçının ardından Gaziantep ve Akhisar'la 1-1 berabere kalmış ardından Konyaspor'a 1-0, Galatasaray'a da 2-0 mağlup olmuştu.

KALAN 7 HAFTADA AYNI DURUM YAŞANACAK MI?

Geçen sezon son 4 karşılaşmada 10 puan kaybeden Kartal böylece uzun süre lider kaldığı ligi 3. sırada bitirerek hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu sezon da genelde zirvenin ilk sırasında yer bulan Kartal Kasımpaşa yenilgisiyle şoka uğradı.

Fenerbahçe ile amansız bir şampiyonluk mücadelesine giren Beşiktaş kalan 7 haftada yine aynı sorunu yaşama endişesi taşımaya başladı. Ligin final etabında baskıyı kaldıramayan Kartal yine aynı durumla karşılaşacak mı? Bunu sezon sonunda bilikte göreceğiz.
Konular Spor Haberleri