Kaşlar karakteri yansıtır!

"...Kendini ifade ederken sevgiyi, saygıyı, utancı ve mutluluğu belirginleştiren enstrümanımız kaşlardır. İfadeyi güçlendiren, duygu ve düşüncelerimizi yansıtırken kaşlarımızı kullanmaktayız."

Kaşlar karakteri yansıtır!
Akşam Life'dan Şevval Özçelik'in yazısı..

Bugün size yepyeni bir üründen bahsedeceğim; kaş kaynak uygulaması. Sakın aklınıza zor ve süreç gerektiren bir olgu oluşturmasın. Çünkü bu tamamen kozmetik bir uygulama. Toplumsal iletişim elemanı olarak kullandığımız yüz ifademizin altını çizen kaşlarımız.

Kendini ifade ederken sevgiyi, saygıyı, utancı ve mutluluğu belirginleştiren enstrümanımız kaşlardır. İfadeyi güçlendiren, duygu ve düşüncelerimizi yansıtırken kaşlarımızı kullanmaktayız.

İletişimdeki işlevlerine bakarsak sevgi, nefret, seksilik veya sürpriz her durumda kaşların farklı bir şekilde ifadeye ortak olduğunu görebiliriz. Kişisel görünümde ilk olarak bakılan yüzümüzde, belirgin ve etkili olmasını istediğimiz kaşlar, kaş dizayn uzmanlarının ellerinde şekillenmektedir.

Bilinmesi gereken bireyin kimlik ipuçlarının kaşlar olduğudur. İnsanlar kaşlarına beğendikleri şekilleri verirken, içlerinde gizledikleri karakteri de ortaya çıkarırlar. Yüz şeklimize uygun kaş modelini seçerken, kişinin kaşlarının yanlış dizayn edilmesi onu sinirli, üzgün, uykulu, baygın bir ifadeyle toplumda itici olmasına sebep olmaktadır.

Kozmetik yöntemlerle kaş dizaynında karakter uygulamaları kaş kaldırmak, rengini değiştirmek, kalıcı makyaj ya da dövme konularında uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Ve tabii ki bu kalıcı uygulamalar insanları zaman zaman korkutmakta ve karar süreci gerektirmektedir.

Kaş kaynak uygulamaları kaş problemi olup da mevcut yöntemleri uygulatmak istemeyen kadınlar ve erkekler için ideal bir yöntem. Evet, yanlış okumadınız hem kadın hem de erkekler için. Çünkü doğal görünümden uzaklaşmadan kişinin kendi kaş yapısına uygun tamamlayıcı bir uygulamadır kaş kaynak. Oldukça kısa uygulama süresiyle kalıcı makyaj veya dövme de olan iyileşme sürecine ihtiyaç olmuyor. Özel bir gün için acil kaş kaynak yaptırabilirsiniz. Düğün gününüzde muhteşem makyajın altında ezilen kaşlarınızı boya vs. uygulamalardan daha doğal bir şekilde bu işlemle tamamlayabilirsiniz. Ve kaşlarınızla beğenilmenin tadını çıkarabilirsiniz. Bir iş görüşmesi öncesinde görüntünüzü avantaja çevirebilirsiniz. Ağrısız sancısız anında güzellik diyebiliriz. Kaşların her bir teline ekleme yapılarak gür ve dolgun bir görünümle boşlukların doldurulması mümkün…

Üstelik gerçek kıl seçeneğiyle 5- 6 hafta kalıcılığı olan bu uygulama bakımları ve kullanım prosedürüne tabi olunduğu takdirde küçük bakım ve eklemelerle istenilen süre kullanılabilecek bir yöntem.

Yaptırırken dikkatli olunması gereken konular:
- Beklentinizi uzmanınızla paylaşın, kaşınızın bu uygulamaya uygun olup olmadığını öğrenin.
- Cildinizin ve kaş kıllarının yağdan tamamen arındırarak işleme başlanması lazım.
- Kullanılan ürünlerin kalitesi.
- Renk seçeneklerine mutlaka dikkat edin çünkü en az 3 ya da 4 renk seçeneği olmalıdır (açık, orta ve koyu kahve yanı sıra siyah renk.)
- Eklenti yapılacak ürünün sentetik olmamasına özen gösterin.
- Aynı gün sıcağa maruz kalmayın (fön, banyo, hamam gibi.)
- Uygulamayı takip eden günlerde makyajınızı silerek değil yıkayarak çıkartmaya özen gösterin.


Kucak dolusu güzellikler… 

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım