Kaşları kalınlaştırmak için ne yapmalı?

Eğer kaş kökü hücreleriniz yeni kaş kılı üretimi yapamıyorsa doğal yağlar ve karışımların kaş çıkarmada etkili olması zor olacaktır.

Kaşları kalınlaştırmak için ne yapmalı?
Akşam'dan Şevval Özçelik'in yazısı...

Sarımsağı kaşlarınızda başka bir yöntemle de kullanabilirsiniz. 1 diş sarımsağı iki parçaya bölün ama bıçak veya kesici alet kullanmadan elinizle bölmeye çalışın. Sarımsağın yarısını bir kaşınıza, diğer yarısını da öbür kaşınıza, kaş kıllarının çıkış yönüne doğru sürterek sürün. Sarımsağı kaşınıza sürerken iyice bastırın ki suyu çıkarak kaş köklerine nüfus etsin. Bu işlemin ardından 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağını cezvede biraz ısıtıp, kulak temizleme çubuğu yardımıyla kaşlarınıza sürün. Bu işlemi yapma sıklığınız her gece olmalı. Evet her gece yatmadan evvel yapacağınız bu işlemi, sabah katlığınızda yüzünüzü iyice yıkayarak sonlandırın. Sarımsak kokusu sizi çok rahatsız edecekse, aynı işlemi sarımsak yerine sarımsak yağı ile de yapabilirsiniz. Kaş kalınlaştırma konusunda oldukça etkili bir yöntemdir.

Makyaj teknikleriyle kaş kalınlaştırma yöntemi:

Eğer kaş kökü hücreleriniz yeni kaş kılı üretimi yapamıyorsa doğal yağlar ve karışımların kaş çıkarmada etkili olması zor olacaktır. Yahut “Ben bunlarla uğraşamam daha hızlı bir teknik lazım” diyorsanız, özel olarak üretilen kaş kalemleri imdadınıza yetişebilir pekala. Kaliteli bir göz kalemiyle de aynı etkiyi sağlayabilirsiniz ama siz yine de bir kaş kalemi edinin. Kahverengi tonlarda alacağınız kaş kalemiyle kaşlarınız arasındaki boşlukları doldurup,istediğiniz kalınlıkta çizerek, doğala en yakın formu yakalamaya özen gösterin. Siyah renkte göz yahut kaş kalemi tercih etmeyin;zira siyah renk, kaşlarınızda çok sert ve doğallıktan uzak bir görünüm oluşturacağından hoş ve tabii durmayacaktır. Kaş kalemini, kılların çıkış yönünde ve sertçe bastırarak değil, küçük ve kesik dokunuşlar şeklinde hafifçe sürmelisiniz. Böylelikle doğala en yakın görünümü elde edebilirsiniz. En kolay ve hızlı kaş kalınlaştırma yöntemlerinden birisi de budur.

Kaş kontürüyle kaş kalınlaştırma:

Kalıcı makyaj yöntemiyle (kaş dövmesi) kaş yaptırmak da mümkün. Özel boyaların deri altına zerk edilmesi tekniğiyle yapılan kaş kontürü de, kaş kalınlaştırma hususunda farklı bir alternatif olabilir. Ama bu yöntemin görüntü itibariyle doğallıktan biraz uzak olduğunu söylemek gerekir. Eğer hiç kaşınız yoksa ve kaş kılı kökleriniz yeni kaş kılı üretimi yapmıyorsa başvurulacak son çare olabilir. Fakat tamamen keyfi yaptıracaksanız, Dış kontürler epey belirgin ve renk de hayli koyu olacağından yapay bir ifade ortaya çıkacaktır. Tercih size kalmış.

Şevval ÖZÇELİK /  www.sevvalozcelik.com 
Konular Kadın / Bakım