Katar'dan referandum açıklaması!

Katar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan referandumun Irak'ın birliği ile bölgenin güvenlik ve istikrarı için tehlike arz ettiği uyarısında bulunarak, "derin edişe" içerisinde olduklarını belirtti.

Katar'dan referandum açıklaması!
Milliyet'te yer alan Katar resmi haber ajansı QNA'nın Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberde, "Bağdat hükümeti ile IKBY arasında uzlaşı olmaksızın  gerçekleştirilen referandum, daha fazla olumsuz yansımalara, Irak halkı  arasındaki anlaşmazlık ve bölünmenin büyümesine yol açmamalı." ifadelerine yer verildi.

Referandumun, "Irak'ın birlik, güvenlik ile istikrarının sağlanması ve  terörün ortadan kaldırılmasına odaklanılması gereken" bir zamanda yapıldığına  işaret edilen haberde, "Katar'ın, Irak'ın halk ve toprak bazında birliğinin  korunması gerektiği yönündeki tutumunda kararlı olduğu" vurgulandı.

Haberde ayrıca Irak'ın birliğine yönelik tehdidin tüm bölge için  tehlike teşkil ettiği belirtilerek, taraflara "yapıcı diyalog ve anlaşmazlık yaşanan tüm meseleleri çözüme kavuşturma" çağrısı yağıldığı ifade edildi.