Katili, Hatice'yi boğarak öldürmüş!

8 ay önce kaybolduktan sonra bir televizyon programına katılan annesinin ‘öldürülmesi’ emrini verdiğini itiraf ettiği 16 yaşındaki Hatice’nin katili Soner A, anne Fadime Taşkın’la ilişkisi olduğunu ve Hatice’yi de bu sırrı bildiği için boğarak öldürdükten sonra gömdüğünü söyledi.

Katili, Hatice'yi boğarak öldürmüş!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Afyonkarahisar'da yaklaşık 8 ay önce ortadan kaybolan ve cesedi bulunan 16 yaşındaki Hatice Taşkın'ın katil zanlısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kiraladığı aracın GPRS kayıtlarının ele verdiği zanlının genç kızı, annesi ile arasındaki ilişkiyi öğrendiği için öldürdüğü ileri sürüldü.

8 ay önce Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Oynağanlı köyünde yaşayan baba Ali Taşkın, 'bakkala gidiyorum' diyerek evden çıkan ve bir daha dönmeyen kızı Hatice Taşkın'ın bulunmasını istemişti. Aile üyeleri kızlarının bulunması için yaklaşık 10 gündür bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılmışlardı.

Programda Hatice Taşkın'ın annesi Fadime Taşkın şok bir itirafta bulunarak kızlarını köyde yaşayan 44 yaşındaki Soner A. isimli kişinin kaçırdığını ve ona "Kızını öldürmesini" söylediğini itiraf etmişti.

ANNE CEZAEVİNDE

Soner A'nın kendisine "kızını kaçıracağım" dediğini iddia eden anne Taşkın, cevaben "Öldür onu" dediğini söyledi. Anne Taşkın, daha sonra yaptığı telefon görüşmelerinde ise Soner A'nın kendisine "Dediğini yaptım, öldürdüm ve uçuruma attım" dediğini iddia etmişti. Anne Taşkın, canlı yayında bulunduğu korkunç itirafın ardından İstanbul'da Afyonkarahisar Şuhut Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınarak Şuhut'a getirilmiş ve ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulmuştu.

CANLI YAYINDA KAN DONDURAN İTİRAF! (VİDEO)

CESEDİ GÖSTERDİ

Olayın ardından annesinin kaçırdıktan sonra öldürme talimatı verdiği öne sürülen Soner A. (44), jandarma ekipleri tarafından Denizli'de yakalanarak gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki ifadesinde Soner A'nın olay günü Hatice Taşkın'ı köydeki evine çağırdığı, ardından gezdirmek bahanesiyle kiraladığı araca bindirerek Isparta Senirkent bölgesinde götürdüğü ve dağlık alanda boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği iddia edildi. Soruşturmayı yürüten jandarma ekiplerinin Soner A'nın kiraladığı aracın GPRS kayıtlarını incelemesinin ardından zanlının genç kız kaybolduğu gün ve ertesi günü Senirkent içerisindeki dağlık bölgede aracın bir süre park halinde bulunduğu kayıtlara ulaşması üzerine soruşturmayı derinleştirdikleri belirtildi. Sorguda bu kayıtların kendisine sorulması üzerine ise Soner A'nın cinayeti itiraf ettiği bildirildi. Katil zanlısının öldürdüğü Hatice Taşkın'ın cesedinin yerini de kendisinin gösterdiği kaydedildi.

Soner A'nın verdiği ifadede kızı Senirkent ilçesindeki dağlık araziye gömdüğünü söylemesi üzerine olay yerinde kazı çalışması yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren kazı çalışması sonucu genç kızın cesedine ulaşıldı.

İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Soner A. önceki gece Şuhut ilçesinde mahkemeye sevk edildi. Zanlı tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.