Katiline yıllarca para vermiş!

2003’TE Foça’daki bir kafede bebek arabasında uyurken maganda kurşunu sonucu hayatını kaybeden 2.5 yaşındaki Alistair Grimason’un katili Daimi Akyüz’ün nasıl öldürüldüğü netleşirken, neden öldürüldüğü sorusu gizemini koruyor...

Katiline yıllarca para vermiş!
Yeni Asır'dan Mehmet Akyar'ın haberine göre İzmir'in Foça ilçesinde 2003 yılında bir kafeteryada tartıştığı arkadaşı Ali Bektaş'ı öldüren, iki kişiyi yaralayan 45 yaşındaki Daimi Akyüz'ün tabancasından çıkan bir kurşun, bebek arabasında uyuyan 2.5 yaşındaki Alistair Grimason'un ölümüne neden oldu. Olaydan iki ay sonra yakalanan Daimi, 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Hapiste cezasını çeken ve yaklaşık 15 gün önce tahliye edilen Daimi, geçen cuma akşamı Aliağa'daki bir restoranda üçüncü evliliği yaparken, koğuş arkadaşı 35 yaşındaki Erdal Tali tarafından öldürüldü. Aynı gece Erdal, yine eski hapishane arkadaşı Zafer Yıldırım'ı da ağır yaraladı.

Erdal olayın ardından kaçarken, düğünde bulunan beş kişi gözaltına alındı. İşte bu kişilerin ifadeleri ve yaralı Zafer Yıldırım'ın anlattıkları, o gece neler yaşandığını tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkardı. Ancak cinayetin neden işlendiğine dair sır perdesi aralanamadı.

CİNAYET NASIL İŞLENDİ?

İfadelere göre Erdal, Daimi'nin diğer koğuş arkadaşlarıyla birlikte düğüne katılmak için Aliağa'ya geldi. Hatta önce Seferihisar'a giden arkadaşları, buradan Erdal'ı alarak Aliağa'ya getirdi. O akşam hiçbir tartışma yaşanmadı. Düğünün sonlarına doğru eski hapishane arkadaşları hep birlikte son bir sigara içmek için dışarı çıktı. Erdal, sigaralarını içtikten sonra gideceğini söyledi.

Bu sırada Daimi'nin elini öpüp "Allah mesut etsin, mutluluklar dilerim abi" diyerek tebrik etti. Daimi de Erdal'a "Önümüzdeki hafta gel görüşelim" dedi. Ancak tam o sırada Erdal, belinden tabancasını çıkarıp üç el ateş etti.

Görgü tanıklarına göre Daimi, Erdal'ın kendisini öldürmek istediğini anlamış, bir ağacı kendisine siper ederek kurtulmaya çalışmıştı. Ama kısa süre sonra yere düştü. Zafer de vurulmuştu. Erdal, çocuk parkının yanından koşarak kaçtı.

Silah sesi üzerine panikle dışarı çıkan düğün salonundakiler, damat Daimi ile Zafer'i kanlar içinde yerde görünce olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Sağlık ekipleri yaralıları ambulansla önce Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Daimi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne; Zafer ise Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Daimi yolda hayatını kaybetti, Yıldırım tedavi altına alındı.Tüm bu olaylar olurken tartışma yaşanmamış, sesler yükselmemiş, kavga etmemişlerdi. Peki bu cinayet neden işlenmişti?

KOĞUŞ ARKADAŞLIĞI

Akyüz ile Tali'yi yakından tanıyan ve olayın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan şüphelilerden Urla Belediyesi'nde şoförlük yapan Onur P, öldürülen Daimi ile Erdal'ı Bergama Açık Cezaevi'nde aynı koğuşta kaldıkları için tanıyordu.

Savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadeye göre Onur, Daimi ve Erdal ile birlikte aynı cezaevinde bir yıl birlikte kalmıştı.

Erdal ile Daimi'nin arasında herhangi bir sorun yoktu.

Araları çok iyiydi. Hatta yemeklerini bile beraber yiyorlardı.

Herhangi bir kavgalarına şahit olmamıştı. Olaydan yaralı kurtulan Zafer Yıldırım'a göre de Daimi ile Erdal çok iyi arkadaşlardı.

Geçmişte Erdal'ın parasız kaldığı zamanlar olmuş, Daimi her zaman arkadaşına kol kanat germiş, çıkarıp cebinden para vermişti. Aslında Erdal, Zafer'in de arkadaşıydı. Aynı şekilde Zafer de Erdal'a maddi yardımlarda bulunmuştu.

ASLINDA ÖNCESİ DE VAR

Bir iddiaya göre Daimi ile Erdal, aslında hapishanede tanışmamıştı. 2003'teki olaydan önce Daimi, telefon satıcılığı yapıyordu. O günlerde Erdal, Daimi'nin yanında çalışıyordu.

Aralarında hem iş ilişkisi vardı hem de yakın arkadaşlardı.

Daimi, Ali Bektaş ve Alistair cinayetlerinin ardından hapse girdi. Erdal da bir süre sonra bir başka olay nedeniyle tutuklanınca, yolları bir kez daha kesişti.

Birbirlerini önceden tanıdıkları için de koğuşta yedikleri içtikleri ayrı gitmiyordu. İddialara göre sorun, Erdal aralık ayında hapisten tahliye olduktan sonra çıktı. Çiğli'de bir taksiciyi öldürdüğü için polis tarafından her yerde aranan Erdal, 15 gün önce tahliye edilen Daimi'den kaçıp saklanabilmek için yardım istedi, ancak reddedildi.

Erdal bu nedenle eski dostuna içerledi, ancak renk vermedi.

Bazı arkadaşlarına, Daimi'yi en mutlu gününde öldüreceğini söyledi, ama bu sözler Daimi'ye anlatılmadı. O da zaten eski dostundan hiç şüphelenmedi.

OMERTA YASASI MI?

Hem Daimi'nin hem de Erdal'ın eski koğuş arkadaşları, polis ve savcılıktaki ifadelerinde aslında pek bir şey anlatmadı.

Aralarında sanki İtalyan mafyasının "sessizlik yasası" geçerli.

Yani, konuşanın ortadan kaldırıldığı "omerta yasası"...

Çok şey biliniyor ama konuşulmuyor.

Konuşanlar da olayın nasıl meydana geldiğini anlatıp susuyor. Perde arkasında neler olup bitti? Cinayetin nedeni para mı, kadın mı, eski bir husumet mi?

ÖZEL EKİP PEŞİNDE

Polis, şimdi bu bulgular ışığında bir yandan cinayetin neden işlendiğini araştırırken diğer yandan Erdal'ı yakalamak için soruşturmayı sürdürüyor.

İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından kurulan özel ekip, Erdal'ın peşinde. Yakalanması an meselesi.

Hem Çiğli'deki taksici cinayeti hem de Daimi'yi neden öldürdüğü, yakalandıktan sonra ortaya çıkacak.