Katliama saniyeler kala böyle görüntülenmiş

Manchester’da 22 kişinin ölümüne yol açan ve ‘Masumlar katliamı’nı düzenleyen Salman Abedi’nin pimi çekmeden hemen önce çekilen güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Abedi’nin elinin cebindeki ateşleme mekanizmasında olduğu görülüyor.

Katliama saniyeler kala böyle görüntülenmiş
Vatan'da yer alan habere göre İngiltere polisi, Manchester’da Ariana Grande konserini hedef alan ve çoğu çocuk 22 kişinin ölümüne yol açan Salman Abedi’nin, DEAŞ’ın üstlendiği saldırının gecesi güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini paylaştı. Yetkililer ayrıca saldırıda kullanılan patlayıcının ‘nihai bir araya getirilme yeri’ olduğuna inanılan bir apartman dairesi tespit ettiklerini açıkladı. Söz konusu fotoğrafta Abedi’nin kot pantolon, siyah mont ve spor ayakkabı giydiği, şapka taktığı ve sırt çantası olduğu görülüyor.

Polis paylaştı

Polis açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Salman Abedi’nin saldırı gecesi güvenlik kameralarınca çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıyoruz. Soruşturma ilerledikçe Abedi hakkında daha detaylı bir profil oluşmaya başladı. İngiltere’ye döndüğü 18 Mayıs’tan saldırı gününe kadarki hareketleriyle ilgili bir şeyler bilenlerin, bu bildiklerini bize aktarmalarını bekliyoruz. Abedi’nin gittiği son yerlerden birinin, kent merkezindeki bir apartman dairesi olduğunu ve konserin düzenlendiği Manchester Arena’ya oradan geçtiğini biliyoruz. Söz konusu dairenin, patlayıcının yapıldığı nihai mekan olduğuna inanıyoruz. Hâl^ü araştırılan 14 yer ve gözaltında tutulan 13 kişi bulunuyor.” 

Müslüman polis şefi Guantanamo istedi

İngiltere Metropolitan Polis Teşkilatında üst düzeyde görev yapmış Müslüman olan eski polis şefi Tarık Gaffur, terör zanlılarının Guantanamo benzeri kamplara kapatılması gerektiğini söyledi. Daily Mail’e konuşan Gaffur, ‘İzleme altında olan 3 bine yakın terör şüphelisi var. Ne polisin ne istihbaratın kaynakları bu insanları sürekli izleme altında tutmaya yeter. Hepsi sokaklarda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyorlar. Bunların biri kendini patlattığı zaman iş işten geçmiş olacak. O yüzden hepsini bir kampa kapatmalıyız’ diye konuştu.

‘Terör bizi yıldıramaz’

Her yıl Manchester’da düzenlenen ve şehrin simgelerinden biri haline gelen ‘Büyük Machester Koşusu’ terör eylemine rağmen 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Güvenlik güçleri 10 kilometrelik koşu parkurunda geniş önlemler aldı. Belediye, teröre karşı yılmayacaklarının göstergesi olarak koşunun iptal edilmediğini ve halkın da cesur bir duruş sergileyerek koşuya bu yıl her zamankinden daha yoğun ilgi gösterdiğini açıkladı.