Katliamcıyla telefonda konuşan IŞİD'li müteahhitin sırları!..

Tutuklanan inşaatçı Rıza Coşkun’un, iletişim problemi yaşadığı için işi bıraktığı, içine kapanık olduğu ve 6 ay önce IŞİD soruşturmasında gözaltına alınıp bırakıldığı öğrenildi.

Katliamcıyla telefonda konuşan IŞİD'li müteahhitin sırları!..
Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Atatürk Havalimanı’nı 28 Haziran gecesi kana bulayan ve 45 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan hain saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan 4’ü yabancı 13 kişi, “Silahlı terör örgütüne üye olma” ve “Tasarlayarak öldürme suçuna yardım etme” suçlarından tutuklanıp cezaevine gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren Rakim Bulgarov, Vadim Osmanov ve ismi tespit edilemeyen üç teröristten biriyle telefonla görüşen, telefon kartı aracından çıkan 1 numaralı şüpheli Rıza Coşkun (36) da tutuklananlar arasındaydı. Evli ve 3 çocuk babası olan Erzurum’un Tortum nüfusuna kayıtlı olan Rıza Coşkun ile ilgili Habertürk önemli ayrıntılara ulaştı.

Son olarak Pendik’te bir inşaat şirketinde ortak olarak çalışan Coşkun’un daha önce motor ve yedek parça temini yapan bir firmada çalıştığı, burada müşteri portföyü sağladığı, işi nedeniyle bir ayağının İzmir’de olduğu belirtildi. Pendik’te çalıştığı işyerinden E.A., eski mesai arkadaşı Coşkun’u anlattı...

‘İLETİŞİM SORUNU YAŞADIK’

Coşkun’un isminin terör olayına karışması nedeniyle şaşkınlık yaşadıklarını söyleyen E.A., “İki ay firmamızda çalıştı. Bize birkaç inşaat işiyle ilgili müşteri ayarladı. Kenan isimli bir arkadaş vasıtasıyla kendisini tanıdık. Ancak çok suskun, içine kapanık, ağzından laf çıkmayan bir kişiydi. Bu yüzden elektriğimiz hiç tutmadı, iletişim sorunu yaşadık. Namazını kılan, ibadet eden biriydi. IŞİD’le ilgili bir konuşması olmamıştı ancak durgunluğu dikkatimizi çekmişti. Anlaşamadığımız için çalışmaya devam etmedik. Sonrasında Pendik’te inşaat işleriyle uğraşan bir kişiyle çalışmaya başladı. İnşaat işi yapıyorlardı” diye konuştu.

ARAPÇA YORUMLAR

Coşkun ile birlikte aynı operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan Selman Salış’ın Coşkun’un arkadaşı olduğu öğrenildi. Salış’ın sosyal medya paylaşımlarında Arapça yorumlar dikkat çekerken, sakal bırakmadan önce eşi ve çocuğuyla çektirdiği bir de fotoğraf yer aldı.

KUZENİ: "KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPAN BİRİSİ"

Coşkun’un Pendik’teki adresine gidildiğinde kapıyı açan kuzeni A.S., gelişmeler nedeniyle şaşkınlık içinde olduklarını belirterek, kuzeninin 6 ay önce de gözaltına alındığını söyledi. Kuzeninin tutuklandığını internetten öğrendiğini anlatan A.S., şöyle konuştu:

“Rıza müteahhitlik yapıyor, işini kovalayan bir adam. Tutuklanan arkadaşlarının da IŞİD ile çok ciddi bir alakası yok. Selman var, onun ortağı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Böyle bir şeyle ilk kez karşılaşıyorum. Sadece telefon kartı nedeniyle tutuklandığını biliyoruz. Ne yapılacak, ne edilecek, suçsuzluğu nasıl ispatlanacak bilemiyoruz. Önce bir avukat bakacağız, babası da Erzurum’dan gelecek.”

Coşkun’un Pendik’te ve Bakırköy’de ortağıyla kat karşılığı inşaatlar yapan birisi olduğunu anlatan A.S., “Böyle şeylerle işi olmaz. Sadece 6 ay önce IŞİD’den gözaltına alınmıştı. Bir gece sonra emniyetten serbest bırakılmıştı. Patlamayla alakası yok. Aslında iddia eden ispat etsin” dedi.

Coşkun’un eşi ise konuşmak istemedi.