Kavun kanserden koruyor!...

Yaz günlerinin sevilen meyvesi kavun sağlığa sağlık katıyor. Bağışıklığı güçlendiren bu besin kaynağı, aynı zamanda kansere karşı koruma sağlıyor...

Kavun kanserden koruyor!...
Kansersavar kavun

Takvim'de yer alan habere göre lezzetiyle ön plana çıkan kavunun sağlığa yararları saymakla bitmiyor. İçerdiği birçok vitamin ve minerallerin bağışıklık sistemine katkıda bulunduğunu aktaran uzmanlar, kavunun faydalarını şöyle sıralıyor:

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR:

Kavun kırmızı kan hücrelerini uyararak bağışıklık sistemini canlandırır. C vitamini açısından zengindir. Bu özelliğinden dolayı vücuda saldırıda bulunan yabancı maddelerin ve bakterilerin bu saldırılarına karşı bağışıklığı güçlendirir.

KALP KRİZİ RİSK İNİ DÜŞÜRÜR:

Potasyum bakımından oldukça zengin olan kavun, kan inceltmeye yardımcı olan maddeleri içerir.
Bu özelliği ile kavun ayrıca kalp sağlığına fayda sağlar. Bol miktarda içerdiği folatlar ise kalp krizi riskini azaltır.

KANSERİ ÖNLER:

Kavun, C kanserle etkili bir şekilde mücadele etmek ve vücuttan serbest radikalleri etkisiz hale getirip atmaya yarayan beta-karoteni ve C vitaminini yüksek miktarda içerir. Bu özelliği sayesinde vücut hücrelerine saldıran ve kanserin büyümesine neden olan serbest radikallerin etkisini azaltır.

STRESLE MÜCADELE EDER:

Kan basıncını düzenleyerek sinir sisteminin rahatlamasını sağlar. Bütün bu özellikleri sayesinde kavun, oksidatif stresten kaynaklanan hücre ölümlerini engeller.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR:

Kavun göz sağlığını ve görme yeteneğini koruyan beta-karoten zenginidir. Düzenli olarak kavun tüketildiğinde göz hastalıklarının en yaygını olan katarakt hastalığına yakalanma riskini yüzde 40 oranında düşürür.

AKCİĞER HASARINI AZALTIR:

Sigara kullanımı vücutta A vitaminin azalmasına neden olmaktadır. Kavun içeriği maddelerle A vitamini eksiğini gidermeye yardımcı olur.

Sigaranın akciğerlere verdiği zararı azaltma özelliği vardır.