Kayınvalidesini canı gibi seviyor

Tokatlı Emine Balcı siroz nedeniyle karaciğer yetmezliği çeken kayınvalidesi Rabia Balcı'ya canından can verdi.

Kayınvalidesini canı gibi seviyor
Kim demiş 'Gelinle kaynana birbirini sevmez' diye!

Sabah'tan Didem Seymen'in haberine göre
İstanbul'da gerçekleştirilen bir organ bağışı, genellikle kıskançlık ve duygusal çekişmelerle anılan gelin-kaynana ilişkisinde, alışılagelmişi bozdu.

Tokat'ta oturan 2 çocuk annesi Emine Balcı (30), karaciğer yetmezliği çeken kayınvalidesi Rabia Balcı'ya (61) karaciğerini vererek hayata tutunmasını sağladı.

Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli ve Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ve ekibi, Emine Balcı'nın karaciğerinden alınan parçayı başarılı bir operasyonla kayınvalidesi Rabia Balcı'ya nakletti.

Sağlığına kavuşan Rabia Balcı ile gelini Emine Balcı, sevinçle memleketine döndü. Hepatit-C'ye bağlı olarak siroza yakalanmasına rağmen gelininin kendisine hiç uzak davranmadığını, 10 yıl boyunca bir doktor, bir evlat gibi ilgilendiğini anlatan Rabia Balcı, "Diş tedavisi yaptırırken bu hastalığa yakalandım. Karaciğer yetmezliğine götüren rahatsızlığı tam 10 yıl çektim. Karaciğerim tamamen iflas edince, gelinim bana canından bir can verdi. Beni annem gibi yeniden doğurdu sanki. Allah herkese benimki gibi bir gelin versin" dedi. Kayınvalidesini annesi gibi sevdiğini söyleyen Emine Balcı, "İyileşmesi beni çok mutlu etti" dedi.

KENDİ GÖRÜP BEĞENMİŞ...

Kayınvalidesinin kendisini görüp beğendiğini ve oğlu ile mutlu bir yuva kurmasına aracılık ettiğini belirten Emine Balcı da şunları söyledi: "İlk tanıştığımızda da karaciğer hastası olduğunu biliyordum. Kayınvalidemin 10 yıldır ne sıkıntılar çektiğini gördüm. Hastalığı sırasında elimden gelini yaptım. Hatta ilk teşhis konulduğunda, karaciğerimi vermek istedim. Ancak doktorlar, karaciğerinin biraz daha idare edebilecek durumda olduğunu söylemişlerdi. Karaciğeri tamamen iflas edince de ben gönüllü olarak verdim."