Kayıp arabasını böyle buldu!

Trabzon'da bir oto kiralama şirketi sahibi olan Yunus Bayraktar, Suriye uyruklu 3 kişiye bir haftalığına kiraladığı arabası geri teslim edilmeyince çareyi Suriye'ye gitmekte buldu.

Kayıp arabasını böyle buldu!
İHA'nın haberine göre arabasının peşinden dedektif gibi iz süren Trabzonlu genç, bin 200 km mesafe katederek yaklaşık 6 bin 500 dolar ödeyip arabasını geri almayı başardı.

Trabzon'da oto kiralama işi yapan iş adamı Yunus Bayraktar, kendilerini Arap diye tanıtan Suriyeli Hüseyin Alsatof, Jouve Bazbouz ve Ömer Abdullah adlı üç kişinin kiraladığı otomobil geri gelmeyince aracının peşine düştü. Yaptığı araştırma sonucunda aracının son olarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi’nde görüldüğünü tespit eden giden Yunus Bayraktar, otomobilinin illegal yollardan Suriye'ye geçirildiğini öğrendi. Aracını almak için sınırı geçen Bayraktar, buradaki yetkililere durumu bildirse de bir sonuç elde edemedi. Otomobilin peşinden bu ülkeye giden Bayraktar, 20 gün boyunca yaptığı aramalar sonrası aracını buldu.

Bayraktar, başından geçenleri anlatarak "Türkiye'nin çeşitli şehirlerinin plakalarının üzerinde bulunduğu yaklaşık 2 bine yakın aracın bulunduğuna şahit oldum. Her çeşit her model araba vardı. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden özellikle kiralama servislerinden kiralanan arabalar illegal yoldan bu ülkeye sokuluyor. Asi nehrinin kenarında bulunan dubalarla yapılmış olan salın üzerine konulan otomobil ası nehrinden karşıya geçirilerek Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde bulunan bir köye getiriliyor. Fiyatları 80 ile 90 bin lira olan otomobiller bu ülke vatandaşlarına 5 ile 10 bin dolar arasında satılıyor” diye konuştu.

Türkiye-Suriye hattında inanılmaz bir otomobil kaçakçılığı yaşanıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan oto kiralama şirketlerinden sahte pasaport ve kimlikle otomobil kiralayan şebeke bu araçları tek tek illegal yoldan Suriye’ye kaçırıyor. Asi nehrinden dubalar üzerinden salla Suriye'ye sokulan araçlar, Özgür Suriye Ordusu’nun kontrolünde olan bir köyde toplanıyor. Değeri 80 ile 100 bin lira arasında olan 2 bine yakın otomobil burada 5-10 bin dolar arasında alıcı bekliyor.