Kaymakam şehit haberini aileye böyle verdi!

Hakkari'de şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal'ın evinde yas var. Aileye acı haberi Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ve beraberindekiler verdi. Ancak acılı aileye şehit haberinin kameralar ve objektifler karşısında verilmesi çok yadırgandı ve tepki çekti.

Kaymakam şehit haberini aileye böyle verdi!
Milliyet'te yer alan habere göre Hakkari'de terör örgütü PKK'nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal'ın Hatay'ın Hassa İlçesi'ndeki baba evi yasa büründü.

Bu acı haberin aile verildiği anlar kameraya yansıdı. Acı haberi alan baba derin bir sesliğe bürünürken anne bir anda şoka giriyor ve yıkılıyor.

ACI HABER GİTTİ

Şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın Yukarı Bucak Mahallesi'nde oturan ailesine acı haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi.

YIKILDILAR

Acı haberi Kaymakam Pala'nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

Son görüşmelerinde oğlunun bayram dolayısıyla kendilerine kurbanlık parası göndereceğini söylediğini dile getiren anne Tuhal, "Mehmet'im" diye feryat ederek, gözyaşı döktü.

KARDEŞİ PERŞEMBE SİLAH BAŞI ALACAKTI

6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal'in, 9 kardeşten 8'incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul'da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal'in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari'ye tayin edildiği belirtildi. Şehidin yakınları, ufak kardeşi Fuat Tuhal'in Ankara'da Uzman Erbaş Okulu'nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa'da göreve başlayacağı söyledi.

TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATILDI

Fuat Tuhal'ın mezuniyet törenine hazırlanırken, Mehmet Tuhal'ın şehit haberini alan ailesi, yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayraklarıyla donatılırken, Hassa Camii İmamı Şemsettin Gönüleğmez Kuran okudu.

Hassa Kaymakamlığı'ndan ikinci skandal

Hürriyet'te yer alan habere göre Hassa Kaymakamı Mustafa Pala’nın, şehit Mehmet Turhal’ın ailesine kameralar eşliğinde oğullarının şehit olduğunu söylemesinin ardından bir skandal daha yaşandı.

Hassa Kaymakamlığı’nın internet sitesine, şehit Mehmet Turhal’ın şehit haberi ‘Şehidimizin acı haberi, baba evinde yürekleri dağladı’ başlığıyla ve fotoğraf galerisiyle konuldu.

Söz konusu metinde “Kaymakamımız Sayın Mustafa PALA şahadet haberini vermekte zorlandı. Kelimeler adeta boğazında düğümlendi. Yutkunarak verdiği şahadet haberini duyan şehidimizin annesi adeta şok geçirdi.” ifadeleri kullanıldı.

İşte o haber:

Kaymakam şehit haberini aileye böyle verdi!

Kaymakam'ın şehit haberini acılı aileye verdiği anı haberin videosuna tıklayarak izleyebilirsiniz...