Kaymakamın şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili gelişme!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili ana faillerin yakalandığını açıkladı.

Kaymakamın şehit edildiği terör saldırısıyla ilgili gelişme!
Hürriyet'te yer alan habere göre işte Kurtulmuş’un açıklamaları ve sorulara verdiği cevaplardan satır başları:

YABANCILARA İSTİSNAİ TÜRK VATANDAŞLIĞININ VERİLMESİ

"Gündemdeki konulardan biri yabancılara istisnai Türk vatandaşlığının verilmesiyle ilgili meseledir.Türkiye’de sabit yatırım yapanlar, belli bir seviyede gayrimenkul alıp 3 yıl satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, istihdam sağlayan yabancılar, 3 yıl çekmemek şartıyla bankaya belli bir miktar para yatıranlar, belli bir süre çekmemek şartıyla belli miktar devlet yatırım araçlarına yatırım yapan yabancılar kapsama alınmıştır.Bunların detayları önümüzdeki günlerde netleştirilecek.

DERİK KAYMAKAMI'NIN ŞEHİT EDİLMESİ: ANA FAİLLERİ YAKALANDI

Şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 tanesi serbest bırakıldı, geri kalanların sorgulaması devam ediyor. Olayın failleri, ana failleri yakalanmıştır. İstanbul'dan bombanın kargoyla gönderilmesinden bombanın patlatılma anına kadar bütün bu süreçlerde kimlerin dahli olduysa bunlara aşağı yukarı ulaşılmış, arkasında daha başka kimler varsa bunlara da ulaşılacak ve bu olay bütün detaylarıyla ortaya çıkarılarak, hesap sorulacaktır."