Kefir tam bir kanser düşmanı!...

Manisa'daki Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, mayalanmış (fermente) bir süt içeceği olan kefirin mucizevi yararlarının saymakla bitmediğini belirterek, özellikle kanser hastalarına günde 1 bardak kefir tüketmelerini önerdi.

Kefir tam bir kanser düşmanı!...
Yeni Asır'da yer alan habere göre kefirin kan kolesterolü, laktoz intoleransi, kanser, diyabet, sindirim sistemi, bağışıklık sistemi hastalıkları ve bağırsak mikroflorası anemileri gibi birçok rahatsızlık üzerine olumlu etkisi olduğunu belirten Uysal, "Kefir içerisinde birçok yararlı mikroorganizmalar barındırır.
Sevinç iksiri, gençlik iksiri olarak da bilinir"
dedi.

KALP DOSTU ÇİPURA

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zülfikar Danaoğlu, çipuranın içerdiği yağ asidi ve besin öğeleri nedeniyle sadece kalp sağlığı için değil, tüm diyetlerin vazgeçilmezi olduğunu söyledi.

Çipuranın yılın her döneminde temin edilebilmesi, lezzeti ve besleyiciliği nedeniyle balıklar arasında önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Danaoğlu, şeker içermemesi ve en önemli protein kaynağı olması nedeniyle hemen her diyette balığın yer aldığını söyledi.

Danaoğlu, "Çipura kaliteli besin değerine sahip. Ülkemiz su kaynakları ile de önemli bir üretici olduğu için ucuz bir şekilde elde etme imkanımız var. Bu kalp sağlığımız için bir şans" dedi.