‘Kelime Oyunu’ yol ayrımında!..

Medyaradar'ın sinema ve televizyon dünyasını mercek altına alan yazarı Ekran Kedisi, Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı'nın yeni stratejisini kaleme aldı.

‘Kelime Oyunu’ yol ayrımında!..
MedyaRadar'dan Ekran Kedisi'nin yazısı...

2019'un kapıya dayandığı bugünlerde anlı şanlı kanallarımız reklam gelirlerinin düşmesi, maliyetlerinin artması nedeniyle yeni formüller üzerinde çalışıyor. Kanal yöneticilerini en zorlayan konu başlığı ise “diziler”… 

Yeni yılla birlikte birçok dizinin ücretli olması konuşulurken, onlarca dizinin ise ekrandan kalkacağı söyleniyor. Bu söylentiler içinde bazı tematik kanalların kepenk kapatacağı da konuşulanlar arasında.

Hayırlısı olsun diyelim…

Bu arada, ekrana taşıdığı dizi ve programlardan umduğunu bulamayan Kanal D Genel Müdürü Murat Saygı, 2019 için yeni bir strateji belirlemiş durumda. Saygı, piyasada reytingi iyi program ve dizileri transfer etmek üzere bir dizi girişim içinde. Son olarak, popüler yabancı ve yerli diziler, eğlence programları, çizgi filmler ile tematik film kuşakları yayınlayan teve2’den ‘Kelime Oyunu’nu transfer etmek istemiş Murat Saygı. Yarışmanın sunuculuğunu ve yapımcılığını üstlenen Ali İhsan Varol da Saygı’dan gelen bu transfer teklifini memnuniyetle karşılamış. Ancak gelin görün ki Saygı, teve2’deki şartlar ile ‘Kelime Oyunu’na devam etmek istediğini söylemiş. Bu teklif üzerine yarışmanın yapımcısı Varol, kibarca “olmaz” demiş. Bu, “olmaz” cevabı Saygı'yı çileden çıkartmış. ‘Kafamı bozmayın teve2’den de yollarım sizi’ diyen Saygı, beklemeye geçerken, Ali İhsan Varol’un alacağı karar merakla bekleniyor.

Bu arada, Saygı’nın hedefindeki bir başka program ise Kanıt. Gerçek olaylardan esinlenilerek televizyona uyarlanan Kanıt da Kelime Oyunu gibi hedef tahtasına oturtulmuş durumda. Çünkü, Kanıt’ın yapımcıları da teve2 şartlarında Kanal D’de olmak istemiyor. teve2’nin gözde yapımlarından biri olan Kanıt’ın da akıbeti yeni yılda belli olacak.

23 Temmuz'da teve2 ile ekranlara dönüş yapan 2.Sayfa, özel haberleriyle ve reytingleriyle dikkatleri üzerine çekmiş ve geçtiğimiz Ekim ayında Kanal D'ye transfer olmuştu.

EKRAN KEDİSİ / MedyaRadar