Kemal Kılıçdaroğlu: "Zulüm ile abad olunmaz"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Mazlumun yanında olmak, haksıza karşı durmak temel felsefemiz. Bu yürüyüşün de nedeni, haksızlıkların artık Türkiye’de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Zulüm ile abad olunmaz"
Habertürk'ten Düzgün Karadaş'ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün sabah “Adalet Yürüyüşü” öncesi basın toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine işaret ederek, “Herkesin huzur içinde yaşaması, teröre karşı, terörü lanetlemek, terörden mağdur olan aileler, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile tüm şehit yakınları için yürüyoruz” dedi.

Zulmün karşısında olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Zulüm ile abad olunmaz. Zulmün değil, mazlumun yanında olmak bizim temel felsefemiz, görüşümüz. Haksıza karşı durmak, haklıyı savunmak görevimizdir. Yürüyüşü yapmamızın da temel nedeni, haksızlıkların artık Türkiye’de çuvala sığmayacak boyutlara ulaşmasıdır” diye konuştu.

“Bir düzen düşünün, suçlayan kişi kendileri. Yargılayan kişi yine kendileri” diyen Kılıçdaroğlu, “Mahkûm eden kişi de kendileri. Yani, suçlamayı yapan, yargılayan ve mahkûm eden aynı kişi ve buna ‘Adalet’ deniliyor. Bu, adalet değildir. Böyle bir adalet olmaz” dedi.

PROVOKASYON UYARISI

Provokasyonlara karşı yürüyüşçüleri uyaran Kılıçdaroğlu, “Küfürler edildi, taşlar atıldı, gübreler döküldü. Ne yaparlarsa yapsınlar. Çünkü biz bir ideal, dava, huzur, adalet için yürüyoruz. Dolayısıyla bize taş da atılsa onu gül kabul edin. Bize küfür de edilse onu iyi bir söz olarak kabul edin. Ne söylenirse söylensin, hep beraber idealimiz, Türkiye, çocuklarımız, geleceğimiz ve adalet için yürüyeceğiz” talimatını da verdi.

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR

İSTANBUL’A 100 KM: Yürüyüşün 19. gününde “İstanbul’a 100 kilometre” tabelası geçildi.

TAŞDELEN OĞLUYLA: Yürüyüşe, Ülkü Ocakları eski yöneticilerinden Mehmet Taşdelen, Fenerbahçe forması giyerek oğlu Göktürk ile birlikte katıldı.

TANRIÇA THEMİS: CHP’li vekiller gözlerini Adalet Tanrıçası Themis gibi bantla kapatarak yürüdü.

TEKİN BİNGÖL: CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kalp ritmi bozukluğu nedeniyle hastanedeydi.

HDP DE KORTEJDE: HDP’den de “Adalet Yürüyüşü”ne destek geldi. Aralarında HDP Eş Başkanı Serpil Kemalbay, eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Milletvekilleri Celal Doğan, Erol Dora, Ertuğrul Kürkçü ve Mithat Sancar’ın da bulunduğu grup, bir süre Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

ÖNLEMLER ARTIRILDI: Şehir merkezlerinden geçileceği için güvenlik önlemleri de artırıldı. Kılıçdaroğlu’nun yürüdüğü bölüme, gazeteciler ve özel konuklar dışında kimse yaklaştırılmadı.

SANATÇILAR: Kurtalan Ekspres üyeleri ve Sadık Gürbüz’ün aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı dün yürüyüşe katılarak Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.

TEZCAN’DAN ADALET NÖBETİ ÇAĞRISI

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı dün ilk kez açık havada, Kocaeli Kartepe’de kurulan çadırda yapıldı. Parti Sözcüsü Bülent Tezcan toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın 15 Temmuz’da demokrasi nöbetlerinin yeniden başlayacağı açıklamasını değerlendirdi. Tezcan, “Halkın 15 Temmuz’unu temsil edecek demokrasi nöbetlerinden memnun oluruz. Sayın Erdoğan’ın veya Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün demokrasi nöbeti çağrısı yaparken, adalet nöbetini de gündemlerine almalarını tavsiye ederiz. Adalet yürüyüşü için akla gelmedik şeyleri söyleyenlerin sokaklarda demokrasi nöbeti tutma ihtiyacı hissetmeleri önemli bir gelişmedir. Demek ki sokaklarda demokrasi aranabiliyor” dedi.