Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert yorum!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Adli Yıl açılış törenine katılmamasını eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a cevap verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert yorum!
Cumhuriyet'te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, "Külliye milletin mekânıdır. Burada tören yapılması yargının bağımsızlığına gölge düşürmez, güçlendirir. Yenikapı ruhuna uygun davranılmalıydı" diyen Erdoğan'a, "Milletin evi diyorsunuz, ama milletin o Saray'ın ne kadara mal edildiğinden haberi yok" karşılığını verdi. "Davaları hızlandırın, diyerek yargıya talimat veriyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Tam bir yüzkarası toplantıdır" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Burası da millete ait bir mekan. Bana ait değil ki. Cumhurbaşkanlığı da, TBMM de millete aittir. Ama milletlerin, devletlerin gelenekleri vardır. Cumhurbaşkanlığı’nı TBMM’ye getiremezsiniz. Cumhurbaşkanlığı adliyede toplanır mı, Bakanlar Kurulu TBMM’de toplanır mı?

Milletin mekanı diyorsunuz ama millet kaça mal olduğunu bilmiyor. Orada yargıyı topluyorsunuz. Yargı bağımsızlığı diye bir kural vardır. ABD Başkanı salona girdiğinde yargı ayağa kalkıp alkışlamaz. Bizde hep beraber alkışlıyor. Ne demek bu, yargı yürütmenin emrinde demektir. Dünyanın her yerinde hakim salona girdiğinde herkes ayağa kalkar. Herkesin bir yeri vardır. Ben ayağa kalkarım. Ama hakimler bürokrat değildir. Bu çerçevede bakmak gerek."