Kemal Sunal'a yakışan anma gecesi

Kemal Sunal; Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği 'Ustalara Saygı' gecesinde anıldı. Geceye Sezen Aksu ve Cem Yılmaz'ın esprileri damga vurdu...

Kemal Sunal'a yakışan anma gecesi

Beşiktaş Belediyesi'nin Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Ustalara Saygı" gecesi önceki gün Kemal Sunal adına yapıldı. Halit Kıvanç'ın sunduğu gecenin ev sahipliğini eşi Gül Sunal, çocukları Ezo ile Ali Sunal ve annesi Sultan Sunal yaptı.

Ünlülerin katıldığı etkinlikte Cem Yılmaz ve Sezen Aksu esprileriyle güldürdü. Mini etekle sahneye çıkan Aksu, gazetecilere "Bakın bir yerim açılır, çekerseniz hakkımı helal etmem. Sizin de bacınız, ananız, kardeşiniz var, bana acıyın arkadaşlar!" diye takıldı.

"SİNEMANIN EN ZENGİN YÜZÜ"

Gecede dostları Kemal Sunal'ı şöyle anlattı:
Şevket Altuğ: "Şöhretin aptal rüzgarına kapılmadı ve büyüdükçe küçüldü."

Zeki Alasya: "Liderler vardır ama Atatürk başkadır... Önemli aktörler vardır; ben, Metin ve daha birçok ama Kemal Sunal bir tanedir.."


Hülya Koçyiğit: "Türk sineması bizim ailemiz, Kemal Sunal da yüzü en zengin üyesi."

Sezen Aksu: "Bizim işimizi yapan insanların çok çocuk olduğunu düşünüyorum. Kemal Sunal da öyleydi. "

Cem Yılmaz: "Kaybolmuş bir değer değil, mizah ile ilişkisi olan herkes için ilham kaynağı olan büyük bir aktördür. Kemal Sunal ile ikisi yurt dışında olmak üzere 11 filmde beraber çalıştık! Yalan tabii ama bu çocuğun, böyle bir hayali olamaz mı? Beni de bu geceye davet ettkileri için çok mutlu oldum."

"FAZIL SAY'IN ŞANSI DEVEKUŞU"

Cem Yılmaz esprilerini şöyle sürdürdü: "Devekuşu Kabare bizi yaktı. Onlar olmasaydı Beşiktaş Belediye Başkanı olabilirdim. Ya da beş yaşında kendimi mizaha adamasaydım piyanoyu elime alacaktım ve Fazıl Say olmayacaktı."

ÖMER KARAHAN /SABAH İNTERNET SİTESİ