Kendisini ’IŞİD'li diye ihbar eden babası için ’pintinin biri’ dedi

Kırşehir’de oturan babası Durmuş T.’un, terör örgütü IŞİD’e ilgi duyduğu ve canlı bomba olacağı ihbarı üzerine Bursa Otobüs Terminali’nde yakalanıp tutuklanan M.A.T.’nun yargılanmasına başlandı.

Kendisini ’IŞİD'li diye ihbar eden babası için ’pintinin biri’ dedi
Hürriyet'te yer alan habere göre sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, IŞID’ı öven yazı ve fotoğraflar bulunduğu öne sürülen T. ilk duruşmada, 2 yıl Suriye’de kaldığını ancak IŞİD üyesi olmadığını, para istediği ve ’pintinin biri’ dediği babasının kendisini ihbar ettiğini söyledi.

Kırşehir’de oturan Durmuş T., IŞİD ile bağlantası olduğunu öne sürdüğü oğlu 19 yaşındaki M.A.T.’nun ’canlı bomba’ olarak eylem yapabileceğini öne sürerek polise başvurdu. Bunun üzerine her yerde aradan M.A.T., iki ay önce Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yakalandı. Sosyal paylaşım sitesinde IŞİD’ı öven yazı ve fotğraflar bulunduğu öne sürülen T., ’Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan çıkartıldığı nöbetci mahkemece tutuklandı. Hakkında Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan M.A.T.’nun yargılanmasına başlandı.

’BABAM PİNTİ BİR KİŞİ’

Çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen M.A.T. şunları söyledi:

"Ben iki yıl önce Suriye’ye gitmiştim. Burada bir süre kaldım. Sonra Adana’da da yaşadım. IŞID üyesi değilim. Canlı bomba da olmadım. Babam ile anlaşamıyoruz. Bana para vermiyor. Pintinin biri. Bu yüzden hakkımda iftira attı. Ayrıca Adana’da kaldığım süre içersinde polisler beni yakalamıştı. Hatta akıl hastanesine sevk etmişlerdi. Burada verilen ilaçları kullanıyordum. Bu ilaçlarda bana yaramıyor. Kabus görüyorum."

Bursa’ya, internette tanıştığı İmam Gündüz adındaki kişinin tavsiyesi üzerine çalışmak üzere geldiğini savunan M.A.T., tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ertelerken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.