Kerem Poyraz Kayaalp: "Ağlatmak da güldürmek de işimin parçası"

İrfan Kangı'nın yazıp yönettiği oyunda Hande Katipoğlu, Begüm Öner, Atilla Pekdemir ve Kerem Poyraz Kayaalp rol alıyor. Kayaalp oyunda, iş adamı, sanatçı- heykeltraş ve kendisi ile birlikte üç farklı karakteri canlandırıyor...

Kerem Poyraz Kayaalp: "Ağlatmak da güldürmek de işimin parçası"
Yeni Asır'dan Burcu Ilgın'ın röportajı...

FARKINDALIKLARIMIZI ARTIRACAK


Her Aşk Biraz Komiktir, kadın erkek ilişkilerini anlatan bir oyun. Herkes kendinden bir şey bulacaktır eminim. Peki sana göre bu oyun neden izlenmeli?
Bu oyun her şeyden önce bir tiyatro eseri olduğu için hayattaki farkındalıklarımızı arttıracak bir sanat dalı olduğu için izlenmeli. Yani bizim oyunumuz ve diğer tüm oyunlar izlenmeli ama neden özellikle bu oyun derseniz, hayatınızdaki tüm sıkıntılardan 2 saat uzaklaşmak ve güzel vakit geçirmek için izlenmeli.

Bu sezon iki komedi oyunun var sanıyorum. Uzun süren dram dizisinden sonra komedide oynamak nasıl bir şey?

Ben aslında 10 yıldır İstanbul Komedi Tiyatrosu çatısı altında komedi oyunları oynuyorum.
Yani komedi en başından beri hayatımda. Ağlatan diziler serisi sonradan çıktı ortaya ama ikisinden de çok keyif alıyorum. Çünkü işimi yapıyorum güldürmek de ağlatmak da işimin bir parçası.

İzmirli bir oyuncu olarak İzmir'e turneye gelmek sana ne hissettiriyor?

Ben hayatimdaki ilk profesyonel tiyatro oyunumu Karşıyaka Açıkhava Tiyatrosu'nda yani İzmir'de oynamıştım. Ne kadar büyük bir gurur olduğunu anlatamam. İzmir'e turneye gelmek, evime gelmek İzmirli sanatseverlerle buluşmak da sevdiklerimle kucaklaşmak benim için. Ayrıca da muhteşem İzmir seyircisinin yeri sadece bende değil tüm tiyatro oyuncularında bir başkadır zaten.

ÜRETMEK HAYATIN EN CİDDİ TARAFI

Kadın erkek ilişkilerinde nasıl birisin?

Kadın erkek ilişkisi olarak bakmam ben olaya. İnsan ilişkisi olarak bakarım. Erkek olan taraf olarak önce insan olmalıyım. Karşımdakinden beklediğim de odur. Kadınlıktan önce insanlık. Zaten gerisi hallolur. Benim komik olduğumu söylerler genelde ama komik olmak için bir çaba harcamıyorum.
Zaten yanında komik, eğlenceli, mutlu olamadığımız biriyle ne işimiz var ki?

Hayatın en ciddiye aldığın tarafı nedir?

Hayatın en ciddiye aldığım tarafı sanırım üretim. Yani faydalı olmak. Koca bir ömür yaşayıp şu dünyaya hiçbir şey bırakmadan gitmek, boşa oksijen tüketmek fikri beni kahrediyor. Bence herkes hep daha iyisi için çaba sarfetmeli. Biz kişisel olarak gelişmeliyiz ki toplum olarak da çok daha ileri gidebilelim.
Konular Röportaj