Kılıçdaroğlu: "TBMM'de yapılan hatayı milletimiz düzeltecektir."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği teklifinin referanduma gidecek olmasını Habertürk'e değerlendirdi...

Kılıçdaroğlu: "Hatayı milletimiz düzeltecektir"
Habertürk'te yer alan habere göre CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa teklifinin meclisten geçmesi sonrası konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Bütün insani koşulların altında çok ağır bir yükün altına girdiğimizi biliyorum. 1 saat demedik, 2 saat demedik, 14 saat demedik, gönül birlği içinde birliğimizi sürdürdük.

Bu siyasal parti mücadelesinin önünde vatan mücadelesidir, bayrak mücadelesidir.

Hiçbir ayrım yapmadan kimliği, yaşam tarzı ne olursa olsun, tüm vatandaşlarımızın demokratik ve özgür bir Türkiye'de yaşamasını istiyoruz.

Bugün geldğimiz nokrada ciddi kaygılarımız var.  Milletten oy alıp  milletvekili olan bazı vekiller anayasa değişikliği teklifini okumadan onaylamıştır. Bu vekiller milletin vekili değildir.Sarayın vekilleri asla milletin vekilleri olamazlar.

Milletin vekiliysek hukuka, hukukun üstünlüğüne inanıyorsak, anayasanın izin verdiği şekilde oy vermemiz gerekiyor. Sabahın ilk saatlerinde hukukun üstünlüğünü savunan anayasa mahkemesi yargıçlarına sesleniyorum.

Hukukun üstünlüğüne sizde sahip çıkmak zorundasınız. İlk kez bu parlementoda torba anayasa değişikliği iktidar kanadının ağırlıklı oylarıyla gerçekleşmiştir. 54 maddedeki değişiklik tek maddede geçmiştir.Anayasa diyor ki; her teklifin tek tek oylanması gerekir.

Bugün demokrasi ve Cumhuriyet tarihi açısından önemli bir tarih. Parlementonun kendi yetkilerini devretme tarihidir. Bugünün milli kurtuluş savaşı açısındanda önemi vardır. Parlementonun kendi tarihine ihanet ettiği bir tarihtir. Geldiğimiz nokta kocaman bir "U" dönüşüdür.

Bütün vatandaşlarıma, bütün milletime sesleniyorum. Vatanımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Bunu yapmak zorundayız, birlikte yapacağız.  Demokrasimiz, Cumhuriyetimiz, vatanımız ve bayrağımız paydasında ortak mücadele edeceğiz. Bu rejim değişikliğine biz karşıyız,  Türkiye bu rejim değişikliğini kaldıramaz.  Otoriter rejimin Türkiye'nin geleceği açısından felaket olduğunu bilmemiz gerekiyor.

15 yıldır iktidarda olan bir partisiniz, hangi kararı istediniz de alamadınız.  Bugün neden türkiye bu hale geldi, Bu anayasa değişikliği ile TC vatandaşlarının hangi sorunu çözülecek Bir allahın kuklu çıksın da bunu söylesin "İlla rejimi değiştireceğiz, başkanlığı getireceğiz, tüm yetkiyi bir adama vereceğiz" diyorlar. Bu anayasa değişikliği ile bir kişinin hayatı geleceği güvence altına alınıyor.Hiçbir vatandaşımızın can ve  mal güvenliği yoktur şuanda.

Hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden şunu söylüyoruz; tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz, kendi ülkemizde, huzur içinde çatışmadan uzak, yaşamak istiyoruz.

Saatimiz 04:30 bu saatten itibaren tüm milletvekili arkadaşlarım, sokak sokak, cadde cadde, fabrika fabrika ,gezip gerçekleri tüm açıklığı ile milletimize anlatacağız.

Milletimize şu soruları sormanızı istiyorum. "

Siz taraflı mı yoksa tarafsız mı bir Cumhurbaşkanı istiyorsunuz? Camiye, adliyeye, kışlaya siyaset girsin mi, girmesin mi istiyorsunuz?"

Biz kışlaya camiye adliyeye siyaset girmesin istiyoruz. Kendini demokrat, liberal, ülkücü Atatürkçü olarak görenler akademisyenler, doktorlar, çiftçiler, hep birlikte vatanımıza, bayrağımıza ,demokrasimize ,Cumhuriyetimize sahip çıkalım.

Bu ülkede huzur içinde, insan gibi yaşayalım.  Bunun mücadelesini vereceğiz. Bizim mücadelemiz haklı bir mücadeledir.

Parlementoda oynanan oyunu büyük Türk milleti bozacaktır, buna yürekten inanıyorum. Anayasa değişikliği teklifinin oylaması tamamlandı, ne getirdiğini bilmeyenen milletvekilleri ile tamamlandı,

200 yıllık demokrasi mücadelesi geriye döndürülemez. Bir Allah'ın kulu şu söylediğiniz yanlıştır diyemiyor, diyemez de zaten. Biz tüm Türkiye'yi, tüm insanların çıkarlarını savunuyoruz.

Milletimiz meclisteki hatayı değiştirecektir. buna yürekten inanıyorum."