Kilis diz çökmedi!

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlamasının ardından terör örgütü PYD/PKK’nın sivillere yönelik roketli saldırılarına maruz kalan Kilisliler, teröre inat olağan yaşamlarına devam ediyor. Tüm dükkanları süsleyen Türk bayraklarının yanısıra trafikte seyreden birçok araçta bayrak ve zeytin dalları bulunuyor.

Kilis diz çökmedi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Kilisliler, teröre inat olağan yaşamlarına ödün vermeden devam ediyor.

TSK’nın Afrin’i işgal eden PYD/PKK’lı teröristleri temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 16. gününe girdi. Harekatın başladığı günden beri terörsitlerin hedefi olan Kilis’e 34 roketli saldırı yapıldı. 1’i Suriye uyruklu 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda bir cami, 11 araç ile çok sayıda ev ve iş yeri de büyük hasar gördü. Yapılan tüm saldırılara rağmen Kilis halkı teröre ödün vermeden dimdik ayakta duruyor. Günlük yaşamın olağan akışında devam ettiği kentte her sabah dükkanlarını açan esnaf, rızkını bekliyor. Kendi nüfusundan fazla Suriye uyruklu sığınmacıya ev sahipliği yapan Kilis’te halk harekata desteğini iş yerleri ve arabalarına astıkları Türk bayrakları ve zeytin dallarıyla gösteriyor. Daha önce de terör örgütü DEAŞ’ın roketli saldırılarına maruz kalan, 1 yılda yaklaşık 100 civarında roketin isabet ettiği kent, Fırat Kalkanı Harekatı’yla bulduğu huzuru, Zeytin Dalı Harekatı’yla da taçlandırmak istiyor.

MİLLET OLMA ŞUURU BENİMSENDİ

Saldırılara rağmen vatandaşların dimdik ayakta durduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hasan Kara, teröristlerin yaptığı hain saldırılar karşısında halkın millet olma şuurunu daha da benimsediğini belirtti. Kara, şöyle konuştu: “Şu anda insanlarımız dükkanlarının, evlerinin köşesinde oturmaktan ziyade dükkanların ve caddelerin önüne oturarak ‘biz buradayız’ diyorlar. ‘Siz ne yaparsanız yapın biz dimdik ayaktayız.’ diyorlar. Biz ordumuzun, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Şuna biz kararlıyız, kesin inançlıyız, bizim ordumuz bu bölgeden terör örgütlerini temizleyecek. En son bu bölge zeytin dalında ifade edildiği gibi barışın, huzurun sembolü haline gelecektir.”

Kilis diz çökmedi!


MEHMET MERCİMEK: "KİLİS HALKI KORKMUYOR"

Cumhuriyet Caddesi’nde esnaf olan Mehmet Mercimek ise en son saldırıda yan komşusunun iş yerine roket isabet ettiğini söyledi. Kilis’e bazı günler birkaç roketli saldırı yapıldığını aktaran Mercimek, “Allah’a şükür Kilis halkı korkmuyor. Yine biz dükkanımızdayız, iş yerimizi açıyoruz. İş olsun olmasın Kilis halkı burada. Kesinlikle korkmuyor PYD/PKK’dan, buradayız” diye konuştu.

Şehirlerini kimsenin terk etmediğine dikkati çeken Mercimek, her zaman memleketlerinde olacaklarını sözlerine ekledi.

Kilis diz çökmedi! - Resim : 2

FATİH UYARAN: "İŞİMİZİN BAŞINDAYIZ"

Esnaf Fatih Uyaran da her zaman devletin, milletin ve memleketlerinin arkasında olduklarına değindi. Atılan roketlere karşın iş yerlerini kapatmadıklarını ve teröre inat Türk bayraklarıyla donattıklarını anlatan Uyaran, şöyle devam etti: “Devletimizin, milletimizin, halkımızın arkasındayız. Ne kadar saldırı yaparlarsa da yapsınlar, bin şehit de versek memleketimizi terk etmeyeceğiz. Buradayız, işimizin başındayız. Hiçbir yere gitmiyoruz. Gerekirse gider biz de savaşırız, çatışırız. Biz hem devletimizin hem Türk askerimizin yanındayız."

Esnaf ve çiftçilerin kredileri ertelendi


Hatay ve Kilis’te terör olayları nedeniyle zarar gören esnaf ve sanatkarlar ile çiftçilerin kredi borçları bir yıl ertelenecek. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Hatay ve Kilis ile ilçelerinde 20 Ocak-30 Nisan tarihlerinde, terör olayları nedeniyle işleri veya işletmeleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, Halk Bankası tarafından kullandırılan düşük faizli kredilerden doğan borçlarında bir yıl ertelemeye gidilecek. Çiftçilerin ise Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan kredi borçları da ertelenecek.

Afrin’den 90 terör saldırısı

Afrin'deki PYD/PKK'lı teröristler, Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı günden beri Kilis ve Hatay’a roket, füze ve havan mermisiyle 90 saldırı düzenledi. Sivillerin hedef alındığı saldırılarda 2’si Suriyeli 7 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 107 kişi yaralandı.

Afrin’deki PKK/PYD’li teröristleri temizlemek için Özgür Suriye Ordusu ile ortaklaşa başlatılan Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Başarıyla yürütülen hava destekli operasyonlarda tek tek etkisiz hale getirilen teröristler, köşeye sıkışınca Hatay ve Kilis’te yaşayan sivilleri hedef alıyor. Harekatın başladığı ilk günlerden itibaren 88 kez roket, bir kez füze ve bir defa da havan mermisini Türkiye’de yaşayan halka yönelik ateşleyen teröristlerce Kilis şehir merkezine 34, Hatay’ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ise 56 saldırı düzenlendi. Sivilleri hedef alan saldırılarda 2’si Suriye uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 107 kişi yaralandı.

320 EV VE İŞ YERİ HASAR GÖRDÜ

Roketli saldırılarda Reyhanlı’daki 17 yaşındaki Fatma Avlar ile Suriyeli sığınmacı Nadir El Fares, Rıfat Sinirli ve Ahmet Şanverdi, Kırıkhan’a atılan havan mermisi nedeniyle de TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş yaşamını yitirdi, yaralanan 68 kişi hastaneye kaldırıldı. Terör saldırılarında Reyhanlı’da 320 ev ve iş yeri hasar gördü, 33 araç ise kullanılamaz hale geldi.

Harekat süresince Kilis kent merkezi de PYD/PKK’lı teröristlerin hedefinde yer aldı.

Teröristlerin attığı 34 roket, aralarında caminin de bulunduğu kentteki farklı noktalara düştü. Kilis’e yönelik düzenlenen saldırılarında ise terzi Muzaffer Aydemir (72) ve Suriye uyruklu Tarık Tabbak (28) yaşamını yitirdi, 39 kişi yaralandı.

Taziye için gelmişti

Kilis’te önceki gün PKK/PYD'li teröristlerin roketli saldırısında yaralanan 73 yaşındaki İbo Kaya'nın normalde Kilis'in köyünde yaşadığı ve bir taziye ziyareti için kente geldiği öğrenildi. Deliçay köyünde çiftçilikle uğraşan Kaya’nın bir akrabası önceki gün vefat etti. Cenaze namazına yetişmek üzere kent merkezine gelen Kaya, yolda yürüdüğü esnada, teröristlerin roketli saldırısında vücuduna isabet eden şarapnel parçalarıyla ağır yaralandı. Ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırılan ve ameliyatın ardından yoğun bakıma alınan Kaya’nın hayati tehlikesi sürüyor.